Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2019

VaalikiimaaTäs on tullu soffan pohojalta, mahan vieres maates, seurattua toinen toistansa kummepia ehorutuksia pulueen erustajien suusta niiren koettas vaalikiimassansa kosiskella äänestäjiä puolellensa.

Aiinahan sitä voi luvata kymmenen hyvää ja yhreksän kaunista. Mikä sitte on sitä hyvää tarkoottavaa, ja mikä taas suurta typeryyttä, varmahan seki tuntuu tää maaseurulla erilaaselta, ku siä kapunki lähiös.

Kattelin täs, että vasemmisto ja sdp ja viheriät ehorotti, että ihimisten kulutuskäyttäytymistä ruuan suhteen pitääs ohajata verotuksella kasvisten puolelle ja rivien välistä luettuna veganismihin. Minä siinä pohoriin, että eikä se olis ihmisen itsemääräämis oikeutehen puutumista, kai minä viä eres syörä saan mitä tykkään, juora maitua, levittää leipäni päälle Oivariina ja nauttia pihivistä, salaatin kera.

Tuli vähä mielehen, että niinhän se aikanansa neuvostoliitoski oli, tosin siä ei kaupas ollu tarijolla, ku sitä mitä oli sillä kertaa satuttu massatuottamahan. Eikä siä nykyäänkää niin suures lennos ja omavaraasia olla ruuan suhteen.

Eikö olis suurta tyhymyyttä ruveta lisäverottahan suomalaasta, Suomes tuotettua ruokaa, maailman puhtahinta elintarviketta.

Siinä vähenis työpaikkoja ympäri maakuntia, sillä on niitä tää ”syrijäseurullaki”, palijoki tääki Atria vähentääs moisen takia henkilöstöä, nytki ihimiset sanoo, että kotimaanen ruoka on kallista, niin entäs sitte? Vai ehkä sitä taas halapuutettaas tuottajan selekänahaasta, leikkaamalla, muka omasta kattehesta, niinku S-Kauppa asian ilimaasi.

Korvattaasko se lihasta saatava proteiini soijalla? Jonka takia kaaretahan saremetsiä. Suomalaanen nauta on aina kaiken pahan alaku ja juuri, vaikka se mystisesti muuttaa sen viheriän ruohon ihimisille hyväksi käytettävähän muotohon, sen pötsille paremmin sopii tuo lairuun, kun mun maarulleni.

Ja sitte joku kohta vetuaa, että nautaki syö soijaa,. Aika moni firma, vaikka ny se valio, jonka tuottaja en muuten enää oo, on sitoutunu soijattomaan tuotantohon. Meirän rehufirma toimittaa rypsinki nykyään suomalaasena Öpexinä. Johonaki vasikan myslis on soijaa ollu vuonna kivi ja nakki, neki on muuttunu nyt soijattomiksi, kun sellaasta tuotantoa on vaarittu.

Kauanko tää maaseurulla, ja meirän elinkeinon kustannuksella voirahan viä pelleellä, keksiä sille lisää ristiä, että saarahan kiillotettua omaa kilipiä? Oikiastikko se pihivistänsä nauttiva ja jauhelihakeittua hellalla, porkkanalla ja lantulla maustava, mökin akka Etelä-Pohojanmaalta on sitte huonoo ihiminen valintoonensa, kun cityviheriä.

Mahtaakahan ne mun veroeuroniki olla huonompia, kun sellaasen joka kannattaa kasvissyöntiä? Minä ku luulin tähän ikähän asti, että mun ruokavalioni ei oo valtiollinen asia, eikä toivottavasti ikinä sellaaseksi tuukkaa.

Aamullaki Laksonperällä lypsykone jyrähtää käyntihin ja laitan maitoa tulehen, lähimeijerihin, ja kehtaan olla viä ylipiä siitä. Ollahan saatu taas Lakson kans sellaanen ”jos maailmas olis krivat, niin nostettaas se paikooltansa”-fiilis pääll

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti