Sivut

torstai 6. lokakuuta 2022

Meinaakkos mennä oikeen päivätöihin?

 


 

Mä oon täs jonkuna aikaa, viikon verran, itseasias pyöritelly moista lausetta.

Sain viime perijantaina puhelun, aamu yhyreksältä, ja olin navetas. Voin pohojustaa asiaan vihkytymättömiä, että oon vahteeksi, vanhempainvapaalla, kun pyöräytyin viä reilu nelikymppisenä, mukulan tähän maahan maksahan veroja.


Puhelimen toises pääs olijalle sanoon kyllä jo, ennen kuin alootti palopuhettansa, että oon navetas. Ja oli ollu erellises kerrallakin, kun kasvotusten ihimisen näin, puhetta asiasta, että meillä on lypsykarijaa, ja lypsyrobotti oon minä, joten se vaatii pari kertaa päiväs sellaasen nelijän tunnin rutistuksen asian etehen.


Ja siinä, kun puhuttihin, oikeen asiaa, eikä paskaa, niin kehuun, että harkitten asiaa uurestansa, kun vuosi on vaihtunu, ja palaan työhöni, kun näen, kuinka se tällääseltä vanhalta kurpalta lähtöö sujuhun, että osaan aikatauluttaa päiväni sen mukahan. Varsinkin, kun se, että olisin aamupäivästä kello yhyreksän kirkolla, tarkoottaa, että olisin yöllä nelijältä navetas, että olis teoreettinen maharollisuus siihen yhyreksähän.


Tähän kommentin, että ”meinaakkos mennä oikeen päivätöihin?”


Olin kyllä sen verran tyrmistyny, että totesin vain, että niinki kai vois sanua, kun navettahan palaan, että en osannu siinä tilantees sanua muuta. Mutta jäläkihin päin oon miettiny, ja pohtinu tätä asiaa. Varsinkin, kun oon siä navetas käyny koko äitiys- ja vanhempain vapaani aijan, säännöllisen epäsäännöllisesti, ollu oma varahenkilöniki, kun lomittaja on sairastunu. Kenenkä muun työtä tekevän tarvittoo mennä tuuraahan ittiänsä, kun sijaanen sairastuu?


Siinä seisoo mun mielestä kyllä, tänäki päivänä, se tuottajalle kiitos kaikesta.


Yhä ajatellahan, että me vain ollahan kotona, eikä tarvitte teherä yhtää mitää. Istun puoni päällä, se puo melekeen homees, tuvas, ja selaan somea, koska ulukonäön perustella en kyllä salilla sitä aikaa kuluta, enkä kosmetologilla.


Minä oon kumminkin se ihiminen, joka tuottaa sen ruuan sinne kauppahan. Mairon, ja kaikki jalosteet, mitä siitä teherähän, voit, kermat, juustot, jogurtit ja muut. Ja jonka työn sivutuotteena tuloo suurin osa Suomalaasesta lihastakin sinne kauppahan, sillä erelleen mairontuotanto, ja sieltä poistuvat eläämet on suurin nauranlihan lähäre kaupan tiskiillä.


Yhtä hyvin minäki sen veroeuron maksan, kun muutkin työntekijät, jotka käy niis päivätöis, ja jotka, tämänkin kommentin perusteella, tuntuu olevan suuremmas arvos, kuin se mun aherrukseni sielä navetas.


Kaiken hyvän lisäksi oon käyny täs keskustelua aiheesta, että onko maatila lapselle riittävän kehittävä kasvualusta, ja antaako se niille tarpeeksi virikkeetä. Mun mielestä, maatilalla kasvaneena kullä, monen muun mielestä ei.


Osuu niin pienihin pintahermoohin koko kommenti, että ajattelin kaivaa tämän kiireen keskellä blogin naftaliinista, ja ruveta purkahan suoranaasia vitutuksen kohteeta ilomoolle, ja ehkä vähä sitä mukulaan hoituaki siinä lehemän lypsyn lomas.


Siinä mietiin sitäki, että muitakin, kun niitä kakaroja, pitääs tuora tilavieraaluulle, että on aivan sama sivistää ala-asteikääsiä, kun ei ne opettajat, tai muutkaa tiä mitä se maatalous, ja työ sielä on. Tästä tosin voisin heittää sen kuuluusan pallon Mtk:lle, se on teirän asianne järijestää moisia tilaasuuksia, ja haastaa niihin ihimisiä liikkeelle. Varmasti löytyy vapaaehtoosia tilallisia pitähän navettansa, tai sikalansa, avoonna, ja esittelehen työtänsä, ja elämän tapaansa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti