Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Maajussin älykkyysosamäärä
Saimmepa taas lukia netin syöveriistä, että maajussiilla on parkkimittarihin verrattava älykkyysosamäärä ja tämän oli sinne rustannu yks näistä kuuluusista eu-tarkastajista. 
Tai siis sanamuoto saattoo olla se, että melekeen verrattavis, elikkä käsitin niiren kirjoottajien olevan sitä mieltä, että se parkkimittari on fiksumpi ku suurin osa meistä.

Ja tämän kirijoottaa ihiminen,joka käy tarkastamas rahapalakalla meirän tilojamme.

Olin tyrmistyuny, taas kerran. Ajattelin siinäki, että vähästä mäki tyrmistyn, tästäki taas.

Mä voin kyllä sille tärille kertua, että emmä ny ittiäni oo minää järijen jättilääsenä, tai ruurin keksijänä pitänykkää, mutta mietiin siinä sitte ruutua vaharatessani, että mitähän mä ajattelisin siitä. Ihimisestä joka kirijoottaa kuka on ja kertoo ammattinsa mitä teköö ja sitte viä ilimaasoo mielipiretehensä meistä kirjallisesti.

Minäki, kyllänsä tyhymä oon, muttan ny oikeen kesken mee kellekkää kirijoottahan, että mun mielestäni kaikki hitsarit on lähinnnä vasemman jalaan sappaahia joihna on viä reikiä. Ettei niillä se annettu tieto kauaa pääs pysy, jos hetkiäkää.

Täytyy sanua, että kaikeksi muaki on sanottu, verrattu lehemän paskahan jolla naama on aina norsun vitulla (tieroksi vain, kaikki ei oo luonnostansa tyhyjän naurajia, jokka hymyylöö kaiken aikaa ku halijennu nauris ja yrittää olla muuta ku oikiasti onkaa), eikä tuota ulukomuotua ja älykkyyttää oo niin kauhiasti aina kehuttu.

Luonteen laatuaki on oikeen koko hirviporukan kesken kauhisteltu, ku kerran kävin hirvikämpällä isännälle rähisemäs. Siä olivat kuunnellu asennos ja sanonehet perävalojen hälävettyä ”kyllä sullon Matti-parka kauhia akka”. Matti oli hymyylly vuorostansa ku se halijennu nauris ja sanonu, että muuten niin mukava...

Mietiin siinä, että mitähän tuollaanen henkilö on yleensä ajatellu, ku on virkahansa hakenu. Että varmahan sitä on ollu mediaseksikkähempiäki aloja ollu olemas ammatinvalitan listalla, ku se aika on ollu.

Mikä on se ollu se kipinä lähtiä hommahan? Täytyy sanua, että mä en ensimmääsenä pyrkiis mihinkää tarkastajan ammattihin, ei palijo epä mieluusampaa vierasta voi markillensa kuvittella, vaikka asiat hyvin oliski, niin saa aikahan tällääselle parkkimittarilla kylymän ringin puon alle, ku saat soiton johona tulosta saavutahan. Vastas on varmahan jonkin verran varautunutta porukkaa, ku meet, et ehkä oo tuntenu ittiäs aina niin kauhian tervetulleheksikaa.

Emmä sitä sano, että eikö oo olemas niitä paikkoja mihinä asiat ei oo hyvin, mutta yleestäminen on aika raakaa, jos mun naapurini ei päästä lehemiä pihalle, niin ei kuulkaa siäkää sitte ikinä oo päästetty, tai jos sillei käy ikinä sorkkahoitaja niin ei muuten kellää muullakaa Suomen maas käy.

Saakahan sellaanen ihiminen työstänsä mitää tyyrytystä, sellaastaku minä tänä aamuna ku kattelin Kissankellua ja sen pientä Malviina vasikkaa, että hetken on kaikki hyvin ja näin sen kuuluu ollakki. Tai voirahanko sanua, että saamme sen hyvänolon sitte eriasioosta? Toinen siitä, että vetää punakynää paperiihin ja minä, että tallustan se typerä hymy naamalla navetan käytävää pitki ja kuvittelen vain hoitavani lehemiä hyvin.

Voi olla, että tästä asiasta noussu kohu sai aikahan taas sen, että hieman se juopa mikä olemas on, syvenöö tämän hallinnollisen puolen ja niiren parkkimittarien välillä. Mietinkö seuraavalla kerralla, ku ajavat pihahan, että mitähän mieltä tuoki mahtaa olla must, miettiikö, että putkahan kuuluus ja mitenkä nuon tyhymiä ihimisiä voi eres syntyä? Mutta eikö sitä sanotakki, että maajussilla uskonta on 10 ja matematiikka 4?

Näine ajatuksineni painun maata, huomenna on uus päivä ja lehemät hoirettavana, ajattelivat muut sitte mitä tahansa.

4 kommenttia:

 1. Hyvä Kati. Mitä enemmän tästä asiasta nyt puhutaan, sen parempi. Meillä parkkimittareillakin on tunteet.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Kati. Mitä enemmän tästä asiasta nyt puhutaan, sen parempi. Meillä parkkimittareillakin on tunteet.

  VastaaPoista
 3. Silläkin riskillä, että syyllistyn samaan yleistämiseen kuin tämän tapauksen kohauttaja, erimoisten tarkastajien ym. valvojien ammattiin vaaditaan heikko itsetunto ja kyyninen asenne kanssaihmisiä kohtaan. Älykkyysosamäärää ei niinkään. Kun ei ole muualle päästy.

  Nyt sitten kun tällainen tarkastajanplanttu näillä avuilla lähtee yleistämään, niin käy kuten voidaan olettaa - tulee yleistämään itsestään.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä että parkki mittareilla on myös tunteet!

  VastaaPoista