Sivut

tiistai 3. marraskuuta 2015

Navettasaappahat
Navetas, tai kaikes muuski maatilan työs tarttis olla työkengät. Sellaaset jois on kaiken maailman suojat mitä kenkihin ny oikiastansa on keksittykää. On naulahan astumissuojaa, turvakärkiä, turvapohohaa, eristettä sitä varte, ettet saa sähköiskua jostaki, kuinteki rikkinääsestä vehekehestä.

Yleensä ne mulla pakkaa olehen kummisaappahat, eikä mikkä tahansa kummisaappahat, ku non purefortit, paremmin sanuen viä Dunlopit. Niiton sellaasia tummanvihereetä ja vähä vaaliamman vihereetä. Turvakärijellä ja iliman.

Isäntä onnistuu ostahan ne turvakärijettömät ittellensä, kuvitteli niiren olevan johonaki tarijoukses, ku sai niin halavalla. Totes tilantehen siinä vaihees ku viis alimmaasta lehemän sorkan painon alla oli sen. Ja kyllä mä kuulka sain sille oikeen asiasta jeesustella, että mitenkä kuvittelit saavas parilla kympillä turvakengät.

Ne saappahat on ulukonäöllisesti jo sellaaset kengät, että ei herätä mitää suuria riemun kiljahruksia.

Jalakahan laitettaes voi huomatta jo, että ne melekeen osaas kävelläkki iliman ihimistä siä sisällä. Ku verät ne kinttuuhis, niin ryhtiki aiva muuttuu. Siitä tuloo sellaanen, että vois sivullinen varmahan luulla, että haalarien sisälle on laitettu henkari, oot tavallansa jääny sen varahan roikkumahan.

Tallustat navetan käytävää pitkin hieman niinku roikkuen jostaki, polovet hivenen koukus. Ja ne sun navettasaappahas on ne mikkä määrää sen taharin. Niitei oo tarkootettu mihinkää ripiähän juoksemisehen, eikä kevyesehen hyppelemisehen. Ne on tehty sitä varte, että lontustat niillä menehen tasaasen tappavaa tahtia pitkin navetan käytävää. Ei mitenkää erikoosen hilijaa, muttei taas sitte mitää pikakävelyäkää.

Melekeen vois luulla, että ne kengät liikuttaa sua, ekkä sä kenkiä.

Millää pohojallisilla niitei saa muutettua sen mukavammiksi mitä ne on, ostat vaikka geeli tai muotoollut pohojalliset, niin ne on silti ne navettasaappahat. Aina samanlaaset jalakahan.

Niillon tullu käveltyä kilometri jos toinenki, ja melekeen aina sitä samaa tahtia.

Oomma kokeellu Sievinki saappahia navetas, mutta ne ei ollu kengät mua varte. Isäntä mainostaa nahkakenkien puolesta, sillon maiharit tai Ranet (naapurin isäntä käyttää sellaasia ja sitä sanotahan Raneksi, niin siitä nimi). Niinpä mäki täs innostuun ja ostin sitte maiharit navetalle.

Ei kuulkaa ne kaavoohinsa kangistunehen ihimisen askarehet sujunu yhtää oikiallalailla sellaaset jalaas. Meinasit olla puollas, ku liukastelit lehemän paskas, varret oli niin lyhyet, että haalarin puntit nousi sieltä pois ja ne oli paskas. Niiren varret menöö lysyhyn ja kovettuu kastues, lakkaavat sopimasta jalakahan, hierätävät nilikasta. Iliman villasukkaa et voi käyttää, ku lesti on liian leviä mulle.

Voishan sitä kokeella toisenki valamistajan kenkiä, mutta eivät muuten alakaa useenkaa 37 koosta. Jatkan elämääni ittestänsä kulukevien navettasaappahien kans.

4 kommenttia:

 1. Dunlopin Purofortit. Navetta saappaiden rolls royce. ❤

  VastaaPoista
 2. Sievin varrelliset rollerit, loistavat kengät! ja mahtaa löytyä kokoja 36-46 välillä :D ellei ollut ihan 35 ylöspäin. Ja pinkit ne olla pitää!

  VastaaPoista
 3. Jos jotain hyvää on Nokiasta sanottavaa... mikä ei koskaan ole puhelimia osannut tehdäkään, ainakaan toimivia sellaisia, saappaat ja talvirenkaat oli ykkösluokkaa.

  VastaaPoista
 4. Ostin 1. kertaa D Purofortit, turvakärjellä. 69 € sis. alvi. Viikon ollu käytössä. Muuallakin kuin navetassa, kun puuttuu vielä ehjät työkengät ja nahkasaappaat. Mutta on nää ihan ok, toivottavasti kestääkin.

  VastaaPoista