Sivut

tiistai 9. syyskuuta 2014

Parisuhde vai parisuhdetta?

Elämää maatilalla, avioliitto ja 24/7 yhyressä, suurinpiirteen viä 365 päivänä vuores. Siinon kuulkaa välillä tekemistä. Tavallises työs ihimeset ei oikiasta niin hirviästi oo yhyres, muutama tunti jää lopulta sitä hereellä olo aikaa töitten päälle. Toista son täs lypsykarijan piros. 


Sitä ku aamulla silimäs avaat, ja ensimmäänen mures on se, että tarttis isäntäki herättää ja saara ylähä. Siinä istutte kaffipöyräs, ja jos oot sattunu nousehen väärällä jalaalla, niin välillä ei voi tajuttakkaa kuinka palijo se toinen ottaa jo siinä vaihees järkehen. Ja että saisikki lähtiä eri osootteesehen töihin  niin lähäretähän yhtäjalakaa taivaltahan sinne pimiähän navettahan. Siinä välillä tuntuu pihan poikki vievä matka torella pitkälle. Tai lyhyt, millä mielellä sitä liikutahanki.


Eikä se kuulkaa yhtää auta, jos siä navetas vähä vastustaa, jos ei ny niin se toisen naama sattunu aamusta jo miellyttähän. Kyllä siä monet perkelehen ja perheriirat on joutunu karvaaset korvat kuuntelemahan. Ja yleensä niistä ja niiren hoirosta ja toisen työtavoosta se kina lähtöö. "Mitenkä sä pirät sitä paskakolaa tuollalailla käresnäs, ku sitä pitääs pitää tällälailla". Tai " ullon ny nuo haalarit, enkö mä sanonu, että laita ne pesuhun" ? "Mikset sä oo jo teheny tuota, ku mä justihin siitä sanoon?".

Eikä asiaa muuten auta yhtää se, että meillä isäntä on verkkaanen ja tuumaa asiat loppuhun asti ja mä taas teen enkä niin ajattele, monta kertaa saan teherä sitte toisenki kerran, ku ei tullukkaa hyvä, tai isäntä saa teherä sen uurestansa.


Kyllä siinä välistä sitä vihkivalaski mainittua tahtoa vaaritahan, että ei kirijoota navetan pukuhuonees avioeropaperia suutus päissänsä.

Mutta sitte on taas niitä päiviä, ku on niiin kiva lähtiä yhyres kattohon vaikka niitä vetokisoja, tai naapurin lehmiä tai olla muuten vaan.
Joskus mä ajattelen, että tuo isäntä ansaattis jonku urhoollisuus mitallin, ku se mun kans on. Ja työskentelöö, ei oo heleppoa silläkää. Muttei kai sitä voi "pieniltä" yhteen törmäyksiltä välttyä, jos työ ja vapaa-aika vietetähän yhyres. Jaa, jos jatkaas taas sitä tahtomistansa siinäki asias, ja suuntaas ajatuksen kohti ethoo askarehia.

1 kommentti:

  1. Avioero maksaa 700 €. Kannattaa harkita pitkään ja hartaasti.... Naimisiinmeno on toki ilmasta <3 Onnellista jatkoa vihkivaloillenne! tv. mää ja mun vihitty vaimo. ;)

    VastaaPoista