Sivut

perjantai 18. joulukuuta 2015

Nainen miehen tiellä pitää
Ootteko huomannu, että täälä perähikiällä on sellaanen tapa, ollu varmahan ammoosista
aijjoosta lähtien, että miespuoliset ihimiset passatahan pilalle? Niitä on pienestä pitäen piretty jotenki erinomaasen erikoosina otuksina, jokka on vaatinu pumpulis pitua ja erinomaasen erikoosta kohtelua.

Varmahan ne olisivat menny rikki, jos toisin olis tehty.
Onhan ne ny jumala nähköhön ollu poikia ja perillisiä, tilanjatkajia ja sukupolovien perintehien vaalijoota. Aiva niinku sillä johonaki loppupeliis olis sitte jotaki merkitystä. Ja saatu aikahan otuksia, joista osa kuvitteloo, että aurinko paistaa niiren housujen takasauman raoosta.

Jotenki musta on täs ruvennu tuntumahan, aiva omakohtaasella kokemuksella miehestä ja yhyrestä velijestä ja isästä, ja sivusta seurannehena usiampaa muuta, että on saatu kasvatettua ihimisiä jokka tarttoo sitä naista kaikkehen.

Pahimmas tapaukses perunojen kuorimisehenki ”äiti (mikä on yleesnimike kaikille naisille) voisiksä kuoria mulle perunat, ku en ny justihin itte kerkiä?” ja ”äitihän” kuorii.

Äiti, tieräksä mihinä mun aluushousut on?” sielähän ne on siä saman kaapin samalla hyllyllä, mihinä ne on ollu viimeeset kakskymmentäviis vuotta, ota rakas sieltä. Ja seuraavalla kerralla se kysyy taas sitä samaa asiaa.

Niistä on kasvanu niitä miehiä, joille aamulla luotellahan mitä tänään teemme, mistä alootamme, tänä aamunaki nousemme ylähä ja meemmä askarehille, jokka teherähän joka päivä, samahan aikahan. Ja teköö se mies, kun muistat muistuttaa, mitenkähän kävis jos et muistaas? Jäiskö ne välistä, ku kukaa ei sanonu?

Moon täs ihimetelly, että onnistutahanko siä kaupungiis ja taajamis kasvattahan yhä tällääsiä fossiilia, joiren elämä täyttyy naisten ja miestentöistä. Naisten työt on se siivous ja ruuanlaitto, lastenhoito, ja vaikkapa se lehemänlypsy. Ne on ollu vuosisatojen aijan niin, pysyy niin. Ne on varmahan sellaasia asioota mikkä on sisäsyntyysiä, ja se poikalapsi kääntyy niille asetuksille, jos et muuta sille päähän tao.

Välistä sitä tuntuu, että siihen takomisehen paras oli pajavasara, tai kunnon leka. Tuo tolappaleka, mikä on kummia, olis mielestäni oikeen hyvä, se pimpahtaa kivasti takaasi, ainaki näin mielikuvitukses, kun sillä mäiskääsis.

Jumala meitä nuoria emäntiä varijele siltä, että ei kasvatettaas omia jäläkikasvujamme samallalailla, naisten ja miesten töihin. Siinähän tuumma sitte kotia päivän päätteheksi ja alootamme ensimmääsenä ne naisten työt, siivoomaalla keittiön, ku porsas on päivän aikana varmahan käyny siä kääntymäs ja levitelly kaiken sinne ja tänne.

Imuri aiheuttaa varmahan näppylöötä ja allergisia reaktioota. Joskus on tullu mielehen, että mikähän olis se sotkuusuuren piste, että nämä ”miehiset miehet” tarttuus siihen imurihin tai naistentöihin omin pikku kätösin ja rupiaasivat siivoomahan?

Kyllä maalla on mukavaa.

1 kommentti: