Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2016

Navetta-asetukset
Sitä on näin vanhemmiten huomannu, että sitä pitää saara ittensä käännettyä niin sanotusti navetta-asetuksille, ennen ku voi eres ajatella mitää sinne päin liittyvää ja varsinakaa navettahan menua.

Ennen sitä vain pomppas sängystä aamulla ylähä, samantien kun kello vähäki plinahti, käveli keittiöhön, laittoo kaffin tippumahan ja vieraali sillä aikaa hyyskäs, söi aamupalan ja veti haalarit päälle. Ja sitte oliki jo täys hönkä päällä.,

Nykyänäsä sitä herää jo ennen kellon soittua tuskaalehen, että kohta se kello sooi ja mä oon nukkunu vain näin vähä, ja sitte pitää nousta ylähä ja saara kaffeet keitettyä, ja montaakahan paikkaa tänä päivänä kolottaa.

Kuunteloo ruotuansa, että selekää jomottaa, varvas on tarttunu pussilakanan nurkkahan ja jos sen verän siitä irti, niin mitähän vaurioota maharankaa saara aikaaseksi. Peittoki kietoo ittensä niin viettelevästi, pehomoosesti ympärille ja aiva kuiskii korvahan, että sammuta herätyskello ja nuku tänä aamuna vähä piremmälle.

Kiekkaat siinä ja koetat kääntää niitä niin sanottuja navetta-asetuksia päällensä. Käyt mielessäs lävitte lehemiä ja mitä niille mahtaa kuulua, mahtaako Luksus olla poikinu, onkahan Lukoili tänään kunnolla lypsyllä, viittiikö Älykkö nousta seisohon aijoos, vai heittääkö kaikiksi väliaijooksi kylijellensä lepäämähän.

Siinä mielikuvaharijoottelun tiimellykses tuloo mietittyä, että josko tänään sais kaikille vasikoolle korvamerkit korvahan ja siirrettyä osaa karsinallisen tuonne päin, että uusia tulokkohia sais siirrettyä juotolle.

Mietit, että oliskahan aika ruveta niitä viimeesen karsinan hiehojaki pikkuhilijaa ruveta siementähän, että Malli ainaki on jo niin rehevän kokooken, että asiaa vois harkita vakavasti.

Ihimettelet Jäähileen karonnutta kiimakiertua ja sitä, että ookko tullu vain sokiaksi, ettet oo nähäny limooko se vai ei. Samalla suot samat ajatukset Leikkoruusunki lisääntymiselimille.

Siinä peittua ympärille kääries ajatteloo, että koskahan mahtaa tulla ne viime viikonlopulla ottamas rehunäyttehien tulokset, että päästääs oikeen rukkaahan ruokintaaki taas kohorillensa, ku kaikki nuo justihin erellä mainitut vaivat johtuu oletettavasti ruokinnasta.

Mylläät tyynyä paremmin, uniki rupiaas taas ottahan valtaa, peitto lämmittääs niin mukavasti. Ja sitte se saamarin kello plinahtaa soimahan.

Pomppaat syrän kurkus ylähä. Pyörittelet päätäs, ku pöllö ja ihimettelet, että olikki viä sängys, ekkä ookkaa uurastanu niska limas navetas, niinku siinä pienet unen pöppyrässäs kuvittelit.

Aamu alakaa kaffeen keitolla ja haukkotelulla keittiön pöyrän ääres, navetta-asetukset väännetty päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti