Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2016

Tsemppihalit maatalourelle, ja vähä muillekki
Taas tuli luettua netin ihimeellisestä maailmasta, että Suomeen tuleville maahanmuuttajille oli luvattu 230 miljoonaa lisää rahaa, samas artikkelis kerrottihin, että maatalouren maharollinen, paino sanalla maharollinen, kriisipaketti otetahan mietintämyssyn alle syksyllä, jos keriitähän.

Siinä mietiin, tätä maailman menua, en vain omalta kantiltani, vaan kaikelta muultaki.

Uutiset on ollu sellaasia, että kaikesta leikatahan, perusterveyren huollosta, yksityysten lääkärien käytöstä lähtöö kelakorvaukset pois, näin esimerkiksi. Melekeen tekis mieli sanua, jollekki päättäjälle, että tuuppa asuhun tänne perähikiälle, mihinä et lääkärihin pääse, jos sullei oo pääkainalos, silloonki vain hätätapaukses, jos meet sanohon, että sen voi liimata varmahan heti-hep-liimalla, niin se ei ookkaa enää akuuttia.

Ihimisillä, muillaki ku mulla, on monenlaatusia vaivoja, joita pitääs päästä näyttähän niille tohtoriille, ja tää se ainut vaihtoehto tuppaa olehen yksityynen. Toisille se on oikiasti siitä rahasta jo nykki siä käynti kii.

Tai vaikka se hammaslääkäri, käyt siä vuosi tolokulla näyttämäs kipiää viisauren hammasta, aina saat antibioottikuurin. Sitte ku saat sen suustas lopulta pois, niin ne siitä viimeesestä kehuu, että se otetahan sitte, ku se rupiaa vaivaahan. Onko mua silloon maharolisesti vaivannu yhteensä 12 vuotta kaks hammasta?

Minoon ihimetelly täs, että mitenkä silloon jos kaikesta perusasiasta leikatahan on rahaa ”ylelllisyytehen”, eli auttaa viä jotaki muutaki kansanosaa, ku omaa, jolla jo kyllänsä menöö huonosti?

Mikä on se kurijuuren määrä, että se huomatahan täälä kotosuomes? Vaikuttaako se johonki, ketä se kiinnostaa.

Yhteeskuntasopimustaki ollahan väännetty ties kuinka kauan, lakkas uutiset sen suhteen kiinnostamasta johonaki vaihees, niin en enää tiä saiko ne jotaki sopua asiasta, vai vieläkö ”etsitään kaikkia tyydyttävää ratkaisua”. Sellaasta ratkaasua ei kuulkaa ookka, joka kaikkia tyyryttääs, oli kyse sitte vaikka mistä.

Käytetähän sellaasien asiooren päättäämisehen, kuin vaikka myyrähänkö kaupas kolomos kalijaa vai saako siä myyrä nelostaki, ja sitte siitä teherän helevetilliset lööpit. Ja toinen taho moittii samahan syssyhyn, että nyt koko Suomi kuoloo alkoholin väärin käyttöhön. Ei kuole, tavallinen tallaaja, joka ei sitä viinanperkelettä ylenmäärin käytä, ei sitä rupia räppäähänkää, ja ne jokka taas käyttää keittää vaikka itte maavelliä, tai juo tuulilasinpesunestettä.

Taas suurena navetta ajattelijana asiaa aamulla pohoriin, ja ajattelin sitäki, että se maatalouren alasajo näkyy kaikes muuski. Maajussi on niin saatanan tyhymä, että kun sillä menöö hyvin, se laittaa sen rahan kiertähän, ostaa vähä sitä ja tätä, rakentaa jotaki, tarvittoo kaikenmaailman palaveluja. Ei sijoota ulukomaasille pankkitiliille, eikä säästä sukanvartehen.

Jään taas orottelehen, että josko ne kuuluusat tukiaaset maksettaas, tällä kertaa luvatun mukahan, ens kuus.

Lähinnä enää vituttaa nuo päättäjien ”tsemppihalit maanviljelijöille, koettakaa jaksaa”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti