Sivut

torstai 19. maaliskuuta 2015

Kevättä rinnassa
Son kevättä ilimas, pahasti. Ai mistäkö tiän?
Ensimmäänen merkki oli muutama viikko sitte se, kun aamukaffi pöyräs istuun navetan jäläkihin, niin rupes kuuluhun kauhia ”kaakunta”,ja joutsenet lensi tuvan yli järvelle. Ensimmäänen ajatus ei torellakaa ollu, että ai, ihanaa, kevät saapuu, linnut laulaa ja aurinko paistaa. Tuli mielehen siinä, että nykkö nuo pirun kurapussit saapuu tuohon meirän laharella mellastahan yökauret.

Sillä sitä ne teköö, pitää perkeleellistä meteliä siihen aikahan, ku kuniallinen lehemän lypsäjä koettaas viä nukkua. Ja tällääsenä herkkäunisena ei saa, ku ne palattaa jo polottaa siä siihen tyylihin, että vois kuvitella, että siä on perheriita menos.

No lumen sulaminen on aika ilimiselevä merkki, näin tollommallekki tarkkaalijalla. Se on hävinny aiva silimis, ihaalen ihimisten kuvia facebooki syöveriis missä on hanget korkeat nietokset.

Sillä se lumen puute palijastaa yleensä kuran palijuoren. Ja se yhyristettynä Tomppapomppasehen, pitkä karvaasehen koirahan, tarkoottaa sitä, että sitä kuraa löytyy tuvastaki. Ihan kurana ja sitte sen loppu muotona, ku se kuivaa hietana. Siä tää on koiran kuvia laattialla, näköö tarkastaa mihinä se kulloonki on maannu ja mihinä asennos.

Eteenen pursuaa hietaa. Ja sen persereiän kokoosen tuulikaapin läpi tullahan suoraa suihkusta, elikkä sitte sitä hietaa on varpahan väliis. Siinähän nautit siitä, että sai kuurattua lehemän paskanhajun ittestä irti, ja astut sangoollisehen hietaa. Ei taaskaa naurata.

Imuri huutaa hoosiannaa, mutta silti ei taharo päästä voiton puolelle.

Yks kevään merkki on muuten seki, että eileen lehemät aivan selevästi kalus jo maata, ja sieltä pilikistäviä urheimpia tukkoja, jokkaa vihersi. Ei viherrä enää, Janette hoiti ainaki tuon tuvan klasin alustan siitä ongelmasta.Seki on kohtalaasen varma merkki lähestyvästä keväästä, että lietelaari on ääriänsä myören täynä ja sitä tarttoo siirtää naapurin laarihin. Ja sitähän on siirretty. Ja sitä siirtua ja paskan määrää kattelles toivoo, että se kevät tulis hieman viä nopiammin, ja pääsis peltohommihin ja ajahan sitä paskaa suoraa sinne, ettei niin sanotusti ensi hukuttaas siihen.

Voiku maitua tulis yhtä palijo ku paskaa, mutta iliman paskaa ei kyllä tuu maituakaa, että tarttoo olla tyytyväänen ennätysmäärästä paskaa. Se kertoo myös ennätysmäärästä meijerihin toimitettua maituaki.

Kevättä rinnoissa. Ainaki lehemillä oli eileen.

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Voisitko vaihtaa fontin vähän vaaleammaksi kun näin tummasta pohjasta musta on vähän vaikea lukea? :)

  VastaaPoista
 2. Vaihdettu. Jäi kesken muokkkaukset yks päivä, vaati helkkarista ajattelemista ja vääntämistä, ja kyllästyin.

  VastaaPoista
 3. Kaiken kaikkiaan tämä on kivempi kuin tumma pohja. Tykkään designistasi - selkeä lukea, kuvia sopivasti ja kohtuullisen kokoisiakin vielä - samoin kuin kirjoitustyylistä. Oma maalaistausta tekee nykyajan karjataloudesta mielenkiintoista. On ajat muuttuneet, sano. - Saa nähdä, lähteekö kommentti. Karkasi jo yhden kerran jonnekin kyberpusikkoon.

  VastaaPoista
 4. Voi että siellä lehmät ulkona ja joutsenet lentelee täällä on vielä lunta (ihan tarpeeksi) ja pakkanennii on.

  VastaaPoista