Sivut

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Unta näin taas
Ehtoolla kun menöö päivän päätteheksi maata sitä toivoo, että vois nukkua niinku pieni sika, mitä se sitte ikinä muuten tarkottaakaa. Jokaasen mielestä varmahan eri asiaa.

Lähinnä kai kaipaa sitä unetoonta yötä, tai eres sellaasia unia, ettei ainakaa tekis koko helekkarin yötä persesilimä tuumaa pitkällä, hiki karpalot ottalta valuen töitä.

Mutta sillälailla se välistä pakkaa menehen, siä unis seilaa kaikki päivän asiat, enemmän ja vähemmän tärkiät.

Eileen ehtoolla kömmiin maata, seläkä ja käret särkien, kylymäki vähä oli, villasukat vetääsin jalakahan, niinku kaikki muukki muorit. Laitoon ikkunan kii, ettei innokkahien rakettien paukuttajien aikahan saannokset häiritte täysikuun lisäksi mun uneksimistani.

Sain unenpäästä kii, heräsin tavallisehen tapahan monta kertaa, kunnes aamuyön tuntiina näin sitte unta. Ja mistä muusta, ku lehemistä. Ja siitä, että mulla on ne kakskytä sorkkaelääntä tuo Ikkeläjärves iliman suurempaa sijootus kohoretta ens talaveksi.

Näin unta, että niitä ruvettihin sinne Ikkeläjärven navettahan tukkimahan syksyn kuniaksi. Yllätys oli unes torella suuri, ku avasin ovet sinne navettahan päästääkseni mullini sinne, ja siä oliki lehemät sisällä. Naapurit oli unes pitäny salaa siä lehemiä monta vuotta. Siinä sitte koetit tukkia melekeen täysihin parsihin toisiaki asukkahia niiren siä jo olevien seuraksi.

Muistan oikeen hyvin, että siä oli se kaunihin pilikullinenen lehemä mikä oli emännän kotua lähtöösin, tiä mitä valehtelisen sen nimeksi, ne pilikut niin pisti silimähän.

Sitte onneksi soi puhelin ja heräsin, ja huomasin, että ei tarttenu ruveta päällekäin sovittahan niitä nautoja.

Siemennyskurssilla yöt meni siemennystä harijootelles unissansakki. Käret oli kipiät aamuusinki, ku heräs. Varmahan puristi unissansakki kohorun kaulaa, ja mahtoo toinen käsi seata muka pistolettia pirellen tyhyjää.

Välistä niitä on lypsetty, niin, että aamulla on aiva varma, että justihin oot tullu askarehilta, melekeen on pitäny mennä tankkihin luuraahan, että onko maito lisääntyny vaiko onka määrä sama ku ehtoolla.

Välistä tuntuu, että käy se uniki työstä, ku lehemistä ja niiren kans puuhaamisesta uneksit. Vituttaaki, että niitten kans pitää yönsäkki pelata, eikö voi nähärä unta vaikka Etelän matkasta tai lotto voitosta.

Lehemä unia kauhiampia tosin on ne unet ku maksat laskuja, ja siinä unes niitä tuloo aina vain lisää ja lisää, löytyy joka laatikosta ja hyllyltä.

Taitaa ens yön unet jäärä vähihin, ku orotan lehemän kääntämisehen avustajaa markiille. Sen jälekehen voinki sitte uneksia poikimahalvauksettomasta karijasta. Tai lehemättömästä elämästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti