Sivut

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Viimenen sammuttaa valot
Pop-pankki mainostaa, se sama pankki mistä meiränki milijuuna luokan veleka on otettu, mainosti omilla sivuullaan, että säästä ruoka kustannuksis ja käytä lihan sijasta soijaa.

Kattoon suu auki. Mietiin, millä tälläästä päästää ”suustansa” laitos, jonka rahat ja koroot on kiinni siitä, että ihimiset käyttää lihaa, käyttää maitua ja muita eläänkunnantuottehia. Yks tämänki alueen suurimmista maatalousrahoottajista.

Siä ei ollu vissihin sitte julukisuuskuvasta vastannehen ajatusmaailmahan tullu mielehen, että luottotappiot voi olla melekooset, jos lihaa ei käytetä.

Eikä menny montaa päivää, ku RaisioAgro laittoo julukisuutehen WWF:n kans. RaisioAgro myy meleko palijo rehua eläämille, koettaa myyrä torijunta aineeta, siemeniä sun muuta. Ottaa melekoosen siivun tuloksehensa kans täältä palijon parijattujen jyväjemmarien pussista.

Eikähän eileen tullu sitte viesti Raisioilta, että osta meiltä hyviä heinän siemeniä. Laitoon takaasin, että en osta, koska mun mielestä firma joka mainostaa soijan syönnin pelastavan maailman ja sitte olettavan jyväjemmarin ostavan siltä siemeniä on kussu muroohinsa jonku verran. Että kiitos, mutta en tarvi eres niitä muutamaa nuolukiviä, mitä oon tähän asti tilannu maitoauton mukana.

Joka tuutti pullistelee vegaaniutta, kasvissyöntiä kaikelta kantilta.

Mä syön lihaa, mutten jeesustele kellekkää, että sun on syötävä kans, vaikkei siitä yhtää tykkääskää.


Mavi panttaa tukiansa, mikäs niitä pantates, tukia siitä, että ruokakaupas on halapaa, tukia oikiastansa kuluttajan puolesta maajussille. Se ei oo velevollinen maksahan penniäkää korkua, meillä korkokulut juoksoo kaiken aikaan, laskuusta ja lainoosta.

Meirän elämä on nollattu, me ollahan arvottomampia ku kasa paskaa meirän navetan takana, sillekki saa enemmän sympatiaa, ku ajattelee, että sen on sinne sontinu meirän lehemät, joita me koetetahan lypsää kaks kertaa päiväs, ulukoolutetahan ympäri vuoren kelin sallies, hoiretahan ja paijatahan.

Ja kyllä, niitä on paijattu. Ne on ollu mun elämäni, se asia minkä takia mä oon tää Laksonperällä pysyny silloonki, ku tällä elämällä ei oo ollu tarijottavana ku vain pettymyksiä.

Eileen pohoriin hiehon parren vieres, että mitenkä saatan laittaa se teurahaksi, sen tyhyjän hiehon ja totesin, että ne mitenkää, ku se nukkuu viatoonta untansa kylijellään, tietämättömänä mun raaosta ajatuksistani.

Tänä aamuna voin sanua, että en tuntenu enää sitä samaa riemua niistä lehemistä navetas, kun valot sytytin. Mietiin miksi teen tätä, oon yhteeskunnan paskin ihiminen jos mediaa on uskominen.

Ens viikolla olis sen aika, että suomalaanen maajussi lähtee ”barrikaadeille” traktorimarssille Helsinkiin. Toivon, että sinne lähtöö maharollisimman moni, eikä ajattele, 
että matka on liian pitkä. Ei se oo, Valmetti tai Massikka syö sitä tasaasesti, ottaa kaffia pullon mukahan ja hörppää sumppia aikansa kuluksi.

Tuskin, epäälen vahavasti, sillä mitää saavutetahan, rahaa ei tuu ja ihimiset vahtaa jussia, jokka sinne on saapunu ”kallihilla” (Rahootusyhtiöören) tukitraktoriilla.

Mutta ollahan eres yritetty. Jos siirrettääs sitä päivää eres hetken, kun viimenen navetasta lähtijä sammuttaa ne valot ja maatalous Suomesta on kuollu.

 

3 kommenttia:

 1. Juuri näin kaikenkarvaiset virkamiehet ovat tulleet jostain mielikuvitusmaailmasta tähän todellisuuten.lohtu jos pienikin sentään on että vielä voi mennä navettaan hoitamaan lehmiä,mulla on toisin ei ole lehmiä enää ne hävitettiin eläinaktivisti eläinlääkäreiden toimesta tässä nyt varron linnatuomiota on aikaa kyllä lukea ja kirjoittaa silloin ei ollut kahdeksaan vuoteen rauhaa jatkuvasti joku tyhmä juoksi valvomassa jos jotakin tyhjänpäiväistä jos sanoi niin kuin asia oli tuli valtava kiljuminen ,huuto ja uhkailu he kyllä ottavat kaikki tuet pois.harvoin edes sai vastata ja oikaista heidän kirjoittamiaan valheellisia raportteja missä ei ollut totta kun minun nimi.näin mentiin vuosia kunnes vuonna 2014 tuli kielto maatalousihteeriltä etten saa hakea tukia ollenkaan! hain kuintenkin sähköisesti .2013 keväällä eläinaktivistit tyhjensivät navetan ja teurastilin paimion teurastamo maksoi suoraan Salon kaupungin tilille eikä eläinten omistajalle.kesällä 2014 tuli tehovalvonta tilani pelloille neljäpäivää haettiin vikoja saatinkin vahennettyä 2,8 ha pinta-alaa sillä määrällä saatiin niin suuri poikkeama että voitiin leikata tuet sataprosenttisesti kumma kun sain siihen tarkasturaportiin kommentoida ja oikaista keksityt virheet,peruikin pinta-alavähennykset ,elikkä olin ilmoittanut oikein alat .mutta saranprosentin tukileikkauksia ei peruttu.elikkä en saanut mitään tuki tältävuodelta.2015 oli saatu katkaistua etten saanut hakea edes sähköisesti.syksyllä vaan tuli mavilta tukien takaisinperintä maksulaput yht noin 250000euroa maksuaikaa yksi viiko vuosilta 2015 -2013 välisenä aikana laskennallisesti maksetuista tuista vaiken edes ole nähnyt pankkitilillä näitä summia?nyt ulosottomies myy kovalla kiireellä jo tilaani .näinkin asiat voisi olla tällä mielivaltaisten Viannomaisten luvattussa maassa.

  VastaaPoista
 2. Saanko janne julkaista tuon? Soita mulle joskus 10 aikaan. En ole tiennyt puoliakaan tuosta.
  //Hannu Koivisto 0500563185

  VastaaPoista
 3. Hei, oli pakko kommentoida. Mä tykkään tosi paljon tästä sun blogista, ja maatalon tyttönä tunnistan myös itse kaikki nämä samat ilmiöt. Ja oon surullisen saamaa mieltä tästäkin kirjoituksesta. Sääli, että Suomessa asetetaan vastakkain eläinten hyvinvointi sekä pehmeät arvot ja toisaalta lihan syönti (ja samalla syntipukiksi asetetaan - erityisesti suomalainen - viljelijä). Aivan kuin tuotantoeläin ei voisi voida hyvin tai olla välitetty.

  Traktorimarssin jälkeen on jo ollu positiivisempia sävyjä tuottajista ilmassa, mutta mun mielestä meillä tarvittaisiin edelleen joku taho, joka kertois maaseudusta maaseudun silmin. Antais sen toisenkin näkökulman tuota nyt paljon esillä olevaa eläinsuojeluaktivistien näkökulmaa vastaan. Niiden antama tarina "ilkeistä maanviljelijöistä" on tarinana hyvä, mutta kun se ei ole totta. Ja tarinoilla on se vika, että ne voimistuvat vanhetessaan. Niin on käynyt tässäkin. Aluksi muistan naureskelleeni heidän näkökulmalleen hyväntahtoisesti, mutta nyt sitä on ajettu ja vahvistettu erinäisillä "yksityiskohdilla" jo niin pitkään, että tuo tarina otetaan "totena" - ja olet huono ihminen, jos et ajattele sen mukaisesti. Tuntuu niin väärältä, varsinkin kun usean maanviljelijän tärkeimpiin arvoihin tuntuu kuuluvan juuri luonto ja eläinten hyvinvointi.

  Väitän siis, etteivät nämä näkökulmat ole niin vastakkaisia kuin niistä tehdään. Mutta kun viljelijää syyllistetään ja kimppuun hyökätään, niin eipä hänellä jää paljon muita vaihtoehtoja kuin puolustaa itseään...

  VastaaPoista