Sivut

tiistai 14. lokakuuta 2014

Ens vuoresta mietintää


Suurimpana murehen aiheena on tällä hetkellä tämä Mavin tierotus, että ens vuonna emme  maksa kaikkia tukia, vain osan, neki ihan loppu vuoresta ja loput siirtyy sitte seuraavalle vuorelle, tai johonki. Tämä kuulemma johtuu siitä, että siä leikatahan ja tarkastuksia ei saara tehtyä aijoos, ja koska maanvilijelijä on suuri rikollinen (tai ainaki sille tuntuu), niin leikatahan sitte vähä teiltäki, ja siirretähän, taas kerran, hamahan tulevaasuutehen.

Siirränkö mä elämäniki seuraavahan vuotehen? Ostanko mä rehua lehemille vasta seuraavana vuonna, en ens vuonna ollenkaa. Jätän rehut teettämättä,  teherähän sitte seuraavana vuonna. Eläänlääkärin tilaamattam ehtiihän sen seuraavanaki vuonna.


Pistää miettihin, kelle muun ammattikunna erustajalle voirahan teherä näin. Sanotahan, että ku emme ny kerkiä sun hitsaussaumaas tarkastahan, niin eikai sen väliä, siirretähän palakan maksu sitte seuraavahan vuotehen. Ei taitaas käyrä niin.

Keskiverto hitsari taitaas tipahuttaa kintahat maahan, laittaa haalarit naulahan ja lampsia pihalle, soittaa liittohon ha kohta olis koko hitsarien tai vastaavien ammattikunta barrikaadeilla.

Kai täs tarvis ittekki jotaki asian etehen teherä, tai koetanhan mä täs, omalla tavallani, purkaan ajatusta tänne turhakkeeseheni, blogihin. Kerron mille tuntuu ja mitä ny näin alakuhin teherähän.

 Mietitähän säästön kohteeta, mutta ku rupiaa tuntuhin, ettei kohta oo mistä säästää. Vaikia son pyörittää yritystä iliman rahaa, ja tietoa eres koska se tuloo. Son nähty, tiukkaa on ollu muutenki tänä vuonna ja aina vain tarttis tiukentaa. Ei varmahan tarvita sitte apulantaa ens vuonna, toivottavasti nurmi kasvaa iliman sitäki hyvin, olis suotuusat olosuhtehet.

Jos pipo ny vähä kiristääki, niin lomaa ei piretä, maksulliset lomitukset veretähän minimihin. Jos sitä lomaa ny sitte ens vuonna saa, ku siihenki on suunniteltu leikkauksia, että palijo sitä saa pitää. Siton vain sitte annettava sen karvalakin kiristää korvien väliä ja koetattava selevitä siitä muuten. Voi olla hetken päästä maajussien itsemurha tilastot karua katteltavaa, näin kärijistetysti sanottuna.

Ja maatilat työllistää  aika palijo, mitenkäs niiren tilatyöntekijöören käy? Millä niiren palakka maksetahan?

Sanotahan, että asioolla on tapana järijestyä, mutta joksus tahtoo usko loppua. Maatila ei taira tällä hetkellä olla mikää myyntivaltti, kuka haluaa Suomalaaseksi ruuan tuottajaksi  näillä tulevaasuuren näkymillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti