Sivut

torstai 30. lokakuuta 2014

Lomanviettua


Son taas vuoren viimeesiä lomapäiviä vietetty. Käytihin maakunta matkalla isännän kans, Saimaan rannalla. Kiitos vaan ystäville hyvästä seurasta, tämän porukan kokuuntumisis tosin näyttää tuo joka vuotinen oksennustauti asustavan. Ja oikeen oikia sellaanen, eikä itte aiheutettu.

Loma teköö kuulkaa meille kaikille hyvää, ainaki teorias. Sulle tuloo lomittaja, tai joku vastaavaa, työntekijä, pakkaat kamas ja läheret matkahan.

Yleensä se kyllä tahtoo mennä niin, että jäät kotia ja murehrit ja märehrit niitä tekemättömiä töitä. Ryntääler pää kolomantena jalakana eres takaasin sinnetänne ja koetat saara jostaki kii. Oot helevetin palijo enemmän ressaantunu, ku ennen niitä muutamia lomapäiviä, ku et saanukkaa tehtyä kaikkia mitä ajattelit, ja navetaski tapahtuu sillä aikaa vaikka mitä, että oikiastansa olit lomas siä navetas. Korijaamas jotaki rikki mennyttä onalesta tai sitte sulla, kuinka ollakkaa oli kanttura kipiä, ja asuut siä kattomas, että heittääkö se henkensä vai ei.Kaikista paras olis kuulkaa lähtiä sen verran kauas, että et pysty auttahan asiaa, vaikka navetta  kaatuus katollensa. Vastaasit vain puhelimihen ja sanoosit, että nyt en voi mitää. Että teirän on siä pakko selevitä tästä ongelmasta itte.

Sen takia meki ollahan koetettu kerran vuores pitää tälläänen reissu, ja ny joku sanoo, että kyllä maanvilijelijällä on rahaa, ku lähtevät viikoksi johonki. Kyllä se kuulkaa pakkaa olla sellaasta, että silloon siirretähän, jo niitä muutenki siirrettyjä laskuja. Jaa, että miksi, no sen onam mielenterveyren takia. Koetetahan viikko olla ajattelematta niitä siä kotona, että pysyttääs sitte ne 51 muuta viikkoa järijissänsä.
Ei muuten aiva oo niin heleppua sekää, mitä kuvittelis.

Ensi sä murehrit siä, että tulookohan aamulla varmasti joku navettahan, ja mitä jos ei tuu. Moon ny niin kaukana, etten pääse sinne, vaikka mikä olis. Kiitos vain lomatoimistolle, joka aamu on niitten kautta tullu joku, muilla ei aiva pakkaa mennä niin putkehen.

Sitte sä ihimettelet, että jos kukaa ei soittakkaa. Onko siä ny kaikki hyvin, miksei ne soita.

Turhaa ressiä. Itte tehtyä. Sitä seuraavaa lomaa orotelles helemikuus. Ehkä sillä ajatuksella jaksaa sinne asti taas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti