Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

Pikku Biisoni


Tierättekö lehemän joka on sitä mieltä, että koko maailmas ei sen suurempaa otusta ookkaa ku hän? Meillon semmoonen, Yökkönen. Son kaikki 135 senttiä jalaat pystys, luokittajaki sanoo siitä, että sais palijo paremmat pisteet, jos olis lehemän korkuunen. Sai sitte vain F 68, ku on kääpiön mitoos.

Yökkösen elämää ei oo tämä pienuus päässy haittaamahan varmaahan kertaakaa. Se on isoo lehemä tungettuna pienihin kuorihin. Itseluottamus on valtava. Se kävelöö aiva selevästi appelsiinit kainalos menehen, oli vastas mikä tahansa tonni keiju, niin Yökköstä ei kuulkaa yhtää pelijätä ryhtyä taistohon.


Isäntä nauroo viime kesänä kuollaksensa. Elsa isoo musta, varsinko tosi isoo Yökkösehen verrattuna, haastoo sitä vähä siinä mieles, heilutteli päätänsä, kääntyy sivuuttansa ja seisoo pää tanas. Siihen mallihin, että otetahan lehemästä mittaa.
Mitä teköö Yökkönen, kuvittelis, että se olis siinä vaihees juossu karkuhun, ku toinen oli puolet suuree. Ei, Yökkönen oli pirättäny, kattonu tuimasti päälle, alakanu tonkia maataa kummallaki etujalaalla, niin että mättähät lentele sinne ja tänne. Sitte tarvitti vähä laittaa kontallensa, hieroa koko päätä maahan, niin että varmahan korviski oli multaa sisällä. Sen jäläkehen se vasta kävi taistohon, niinku lukkari sotahan. Iliman mitää ajatustakaa, että saattaas jäärä toiseksi.

Kieltämättä, se esiintyminen jo ennen varsinaasta "kohahrusta" oli kohtalaasen huvittavaa. Kai siinoli tarkootus pelijättää se toinen, sotanorsun kokoonen, sillä älyttömällä uholla, luottamuksella siihen, että moon enemmän lehemä ku sä.


Muuten Yökkönen on oikeen mukava lehemä, son ihimis ystävällinen, käy ja kukkuu, niinku junan vessa. Maitua son tuottanu ensikosta asti tulehen sen verran, että huonomillekki olis muutama litra riittäny. Ainut miinuspuoli siinon ollu se, että on teheny ainoastansa yhyren lehemävasikan, Esikon, mutta Esikko on sentäs jatkanu sukua Inkamarjalla ja Likusterilla.Nyt Yökkönen kantaa Erwinistä ja mä kovasti orotan uutta "Panda-lehemää" jatkahan Pikku Biisonin sukua. Aina navattahan mahtuu yks, jolla on rajatoon luottamus ittehensä, joka asias.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti