Sivut

tiistai 4. marraskuuta 2014

Jalostuksen huumaa

Oli aamulla  sellaaset seksimessut menos navetalla, että tuli mielehen tuo jalostuski, varsinki ku toinen hyppyheikiistä ei ollu sellaanen joka jatkaa tuota sarkaansa lehemän jalostuksellisesti. Siirtyy elintarvikejalostuksen puolelle, ku maito loppuu.

Nykyänsä on vaikka minkälaasta vaihtoehtua olemas, ennen oli vain se yks ja ainua, tai ei niinkää voi tavallansa sanua, oli ne sonniosuuskunnat ja sitte oli niinku tääki Pohjanmaan jalostuskeskus, vai mikä se oli, ja Keski-Suomes omansa.

Nyt voit ottaa annoksesi seuraavan sukupoloven vasikoohin Faba/Vg:ltä, Semexiltä tai HH:lta.
Kyllä kuulkaa on pienelllä ihimisellä, ja tyhymällä, välistä pohtimista mitä sinne kantturoohinsa haluaa lisää, tai mitä ei torellakaa halua. Se torellakaa halua on se heloppo homma, senku laittaa sitte kokonaan pois sellaasen karvahännän.


Sitte toiset viä arvosteloo, että miksi otat annokses sieltä, tai mikset käytä sitä. No miksen, mä ihimettelen yhyrenki nimelta mainitun firman blogia lukies, että eikö Suomi oo vapaa maa, kai son mun asiani, jos se niitten niin kauhiasti pelijättelämä mairon loppuminen kohtaa meirän maitotankkia. Mä oon kyllä epäälly, että joku onki tuonu sitä maitua sinne tankkihin ja meirän lypsykoneet toimii väärin päin, ne työntää sitä maitua lehemihin.

Ajatelkaa jos meillekki olis kaiken maailman genomitestiä, pyyhkäästääs vähä sieraan limaa, tai nypittää hiuksia päästä, tai verikoetta korvanleherestä. Sitte näyttehet menehen ja orotettaas, että minkäsmooset on tulokset, kelepaako genomien puolesta jatkohon. Onko notkoselekää, riippa tissiä, vaiko torella hyvä utarerakenne. Minkä mooset jalaat, entäs luonne. Mut olis kyllä karsittu tuon riippatissisyyren johorosta, ja isäntä notkoselijän.

Jalostukseen epäkelepoja yksilöötä siis.

Ehtoolla meen taas vahtaahan mille toosat näyttää, onko lima oikian moosta. Mitä mun pytystäni löytyy, että kotitarve seminologia tai taloon kovin sonni sinne lehemähän sijoottaa. Niinku lapsi sanoo "laitatko äiti vasikkaa lehmän sisälle". Sitäpä juuri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti