Sivut

torstai 20. marraskuuta 2014

Seminologi Boogi Woogie


Mitäs se lomalaanen muuta tekis, kun kävis eres siementämäs lehemiä vapaa päivinänsä.

Meillähän ei muuten oo ikinä ollu lehemät kiimas, jos ollahan lomalla kauempana kotua, ei aikana ennen toimilupaakaa. Ajattelin silloon, ettei tänne periferiahan tarvi kenenkää lomittajan tarvi ajaa keskellä päivää pitähän kantturan häntää, enkä maksa seittemää euroa ylimääräästä siitä, että semmari sen homman yksin hoitaa. Ja mistä se olis sen kantturan sieltä bongannu itteksensä, olis pian menny annokset väärälle kurmulle, ku välillä ne pakkas menehen väärälle vaikka kuinka kattoot perähän ja koetit kysellä, että mikä annos sullon ny siä.

Sitte mä ajattelin, joskus ku usiamman tunnin orottelin, "hieman" myöhästynyttä semmaria, että nyt tämä pirun pelleely loppuu. Eikai se voi niin amerikan konsti olla, ku miehekki sen oppii. Ja ilimootin itteni kurssille.

Otin sen vähä loman kannaltaki, ku kurssin kesto oli kuinteki kaks viikkoa ja oltihin Paimios asti, ja hotellis asuttuhin. Ajattelkaa, kaks viikkoa iliman siivoomista ja kokkaamista, pois kotua, toisten passattavana. Oikeen ainut kertaasta aikaa tilallisen elämäs.

Mutta se siementäminen. Täytyy sanua, että ensi ajattelin, ku käteni sinne takaloosterihin lykkäsin, että miten helevetis täältä voi mitää löytää. Onko tää jotaki muutaki ku kottikärrykaupalla paskaa? Ja mistä se kaikki paska saa alakunsa, ja mitenkä sitä voi tulla viä toinenki kottikärryllinen vaikka justihin yhyren sieltä kaivoot teurastamon laattialle? Voiko täältä muka löytää jotaki, ku sormet on varmahan aiva siniset, ku käsi oli niin puuruksis siitä peräreiän puristehesta. Pitääskö mun oikiasti saara tuo pilli tuonne pötkähän minkä mä täältä löysin? Ja sitte löysit sen kohorun, joten oletettavasti siä varmahan on se teoriatunniilla mainittu kohorunkaulaki ennen sitä, että eikai se oo mikää planeetta mikä kelluu tyhyjyyren keskellä.

Ensimmääsen viikon jäläkihin mä olin aiva varma, että rahat meni hukkahan, en ikinä opi siementähän, ja saa tuskaalle niitten orotustuntien kans tästä lähinki.


Sitte yks aamu tuli se Ahaa-elämys ja sain kaikki vaarittavat läpiviennit. Siitä ku suuntasit kotia, ja piti aloottaa ne omatoimisiemennykset... Voi kuulkaa arvata, että muutaman kerran on ollu tuskan hiki ottalla, kären puuruksis niin, että melekeen on teheny mieli ruveta porajamahan. Varmahan sen lehemänki teki aluuksi mieli ruveta porajamahan, ku siihen operaatioihon saattoo mennä kerrallansa melekeen tunti. Siinä ku Missiäki siemensi ensimmäästä kertaa, ja kakstoista poikimista oli jättäny puolitoista metriä sitä reittiä mitä pitki sinne pääte pisteesehen pääsi, niin meinas monta kertaa tulla seminologia ikävä.

Kyllä sitä on Suomalaasella sisulla menty, usiasti oon sanonu, että en ikinä enää siemennä itte, etten osaa ja ei tästä mitää tuu. Muttei meillä oo oikeen montaa kertaa siementäjä käyny itte toimistusta hoitamas, tiineyksiä välistä tarkastamas, ku oon vähä laiska, enkä millää itte viittiis.

Kerran oon käyttäny toimilupa-apuaki, saarakseni lisää uskoa omahan osaamisehen, ja sainki sitä. Opeteltihin kokeelehen munasarjojaki, että mitä ne on syöny.Niinpä mä ny koetan olla helevetin viisas omatoimia siementäjä ja koplata siä ja puhua isännälle viisahia, ku se pitää häntää kii.. Yhteestyö toimii täski hommas, minä siemennän ja Lakso pitää häntää. Lakso siinä varmahan kovimmilla on, saa kuullä kuniansa, jos kaikki ei mee putkehen, että on hännän pitäjäs vika.

Paluuta entisehen ei oo, kyllä on vain heleppoa olla kylän kovin sonni. Äiteestäki voi täs ammatis tulla isä.


2 kommenttia:

 1. Kävin kans Huitilla kouluttautumas siementämään, mahtavia ihmisiä ja todella hyvä kurssi :)
  Mahtaa niitä opejaki välillä naurattaa, kun joka kurssilla kuulemma melkein jokainen valittaa ekan päivän jälkeen että ei ikinä tuu oppimaan, ei vaikka kaikki muut on oppinu niin minä oon sitte ensimmäinen joka ei opi.
  Tosiasias meille kerrottiin että tasan yksi on ollut joka ei oppinu, koska luovutti eikä halunnut yrittää. Ja mä olin kurssilla numero 16, niin jokunen ennen meidän kurssia on kyllä suorittanu luvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin kurssilla numero 11. Ja kaikille saatiin luvat plakkariin. Kyllä siitä vain niin helekkaristi hyötyä on ollu, että ei olis uskonukkaa.

   Poista