Sivut

tiistai 25. elokuuta 2015

Paperisulkeeset
Ootteko ajatellu, mikä määrä paperia maatalouren piros pitää säilyttää, eikä ihan mitää pieniä aikoja?

Veropaperit kuittiinensa on jo aiva oma lukunsa, niitä kuittia ku pakkaa kertyhyn tämän kokooses fabriikis jo pari täytehen tupattua isua kansioita vuores, vähintänsä. Monasti tuloo viä viimeesiä sinne kansion välihin laitettua johonki kirijekuorehen ja päälle teksti ”joulukuun viimeeseet” tai ”ne mitä puuttuu”.

Sitte on lehemien paperit, lehemäkortit mikkä tuloo kerran vuores, säilytä tämä niin ja niin kauan, lehemän viimeenen kortti, säilytä viä senki jäläkehen ku oot itte kuollu.

Jos ostat tai myyt lehemän, laita kuule kansioihon ja nippuhun ja muovihin. Myyntitoristus, lehemäkortti ammusta, salmonellatoristus (korkeentansa kaks kuukautta vanha), terveystoristus. Muutamalla lehemän myynnillä tai ostolla täytät taas koko saatanan kansion.

Rahtikirijat, säilytä kuule niitä sitte kans se kymmenen vuotta, kaikista perkelehen rehuusta ja muista mitä sun markiillees on keksitty tuora. Ja ootahan muistanu ostaa rehus sieltä Ett:n valovaman listan tekijööltä, niitähän ei mistä vain saa ostaa. Niitäki kuulkaa on monta nippua, kansioita, laatikkua ja postilaatikkua täynä.

Maitokuitit tarttoo säilyttää, toisten mielestä oikeen kuitit, että voit toristaa tuottanehes maitua, vaikka sulla navetta onki täynä lehemiä, niin voit kuule pitää niitä huviksensa. Aiva ku seki ny olis kiellettyä, pitää navetallisa lemmikki lehemiä. Postilaatikko on niillekkii kätevä, maitomies jo eherotti, että eikä sitä voi tyhyjätä. Ei, tuon uuren rinnalle ja tungen sinne.

Eläänlääkärin laput ja liput, ne mikkä tuloo laskun mukana mihinä on lääkitystierot ja lehemän tierot, ja melekeen omistajanki tierot, pituus paino ja BMI, ja lisäys, että emäntä on pahasti ylipainoonen, suositellahan lenkille lähtyä.

Raatoauton kuitit, niitäki vainon kertyny täs vuosien saatos muutama.

On nautaeläänluottelua monta hyllymetriä, eu-paperia yks kaapillinen.

Huomenna saan plärähyttää ne Eu-tarkastajien tarkasteltavaksi, oonko onnistunu ne oikeen laittahan mappiihin, muistanu kirijata kaikki saatanan iin pilikut ja pistehet oikeeshin paikkoohin, laittanu oikian välileheren välihin oikiat paperit.

Mun mielestä kuluttajallekki voitaas teherä pistokokehiä päivän varootusaijalla näytä kuittis, ku oot käyny vuonna 2013 kesäkuus hakemas kaupasta maitua ja mistä kaupasta, ostikko rasvatoonta ja minkä takia ostit, olikko kuule petos tarkootuksella liikkehes, ku ostikki kaks purkkia ekkä yhtä?

Moon niin kyllästyny tähän pelleelyhyn, aika menöö kaikes muus, vietät niiren takia unettomia öitä, ku murehrit, että teinkö ny varmasti oikeen. Olinko hyvä vai paha ihiminen, minkälaanen ihiminen sieltä tuloo tarkastahan, onko se inhimiltäänen ollenkaa. Saako emännän porajamahan, ja isännän kävelehen navetan taa haulikon kans.

Ihimisarvo on maanvilijelijällä pohojamuris, ollu jo hyvän aikaa.

Kai tästäki taas selevitähän, oletuksena on se, että aina sieltä sanktiota tuloo jostaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti