Sivut

perjantai 7. elokuuta 2015

Turhan työn multihuipentuma
Navetan pesupäivä, kerran vuoressa tapahtuva niin sanuaksemme turhan työn multihuipentuma. Ai, miten niin?

No siten niin, että ensi sä huhkit siä pesurin kans, hiki valuen pitkin poikin navettaa pari päivää, jos itte peset, tai se pesijä sen päivän (meirän kokooses navetas). Ja sitte tuloo ne rakkahat ruikku hännät, seisoo ensi silimät pyöreenä siä navetan ovella, että mitä helevettiä tää on tehty.

Kaikki viiskytä seisoo siinä, vahtaa, haisteloo. Vahtaa vähä lisää. Lähtöö hännät pystys takaasin päin, pyörtää taas takaasin siihen ovelle, vahtaa vähä lisää. Paskaa ripajaa jo sinne pihalle oikeen kunnon tunkiollinen.

Ensimmäänen saa päänsä oikeen ovesta sisälle asti. Sitte se näyttää aiva sille, että silimät pulupahtaa päästä pihalle, ku huomaa, että jumalauta, tää ei oo enää sitä suojaavaa sonta kerrosta. Mitä tämä aines on mihinkä tarttoo sorkkansa laskia? Kuuluu kauhia puhina ja pärinä, ku se vetää syvähän henkiä ja koettaa kerätä lehemyytensä ytimen kokohon alaku järkytyksen jäläkihin.

Ja taas se kanttura peruuttaa.

Meet pihalle, työnnät sitä vastahankaasta kuuren saran kilon kantturaa perseestä, niin, että oma puon silimä pullisteloo sen verran, että tuntuu, että se saa aikahan peräpukamat (jos ei niitä jo satu olehen).

Saat sen lehemän käytävälle asti. Se seisoo niin sanotusti paska jäykkänä. Häntä ylyhällä ja pää alahalla. Ja sitte sen pers reikä rupiaa pullistelehen.

Ja siitä se alakaa, sontaa tuloo, se ottaa askelehen, sontaa tuloo aina vain. Saat sen kävelehen etehen päin, ja paska vain ripajaa. Se ensimmäänen lehemä on viä se toisen puolen kauimmaases pääs oleva ja se paskaa koko saatanan matkan. Viheriä kura valuu sun hiellä ja tuskalla pesemille käytäville, sitä heilutellahan hännällä pitkin seinää. Se kiertää usiemman parren kautta ja sontii niihin.

Ja sitte jälijellä on ne viiskytä muuta. Koko navetta on taas paskalla silattu, ku ne seikkaalo pitkin sitä. Eksyy usiamman ku yhyren kerran, ja sontii senki kuniaksi. Mennessänsä väärähän suuntahan ja palatessansa oikiahan.

Aamulla navettaa näyttää jo melekeen siltä, ettei sitä oo ikinä pestykää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti