Sivut

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Jos meitä ei olis
Ajatelkaa, mitä jos Suomenniemenllä ei oliskaa yhyren yhtää maatilaa olemas. Lopettaast koko, suoraa suomeksi sanoen, paska. Vastattaas siihen huutohon mitä Oe ja muutki tahot ajaa omalta osaltansa.

Läheretääs liikkeelle, ei yhtää tuotantoelääntilaa. No mihinkä se vaikuttaa, vai vaikuttaako yhtää mihinkää, ollahanko me vain kärpääsen paska valtameres, joista ei oo kellekkää mitää hyötyä, korkeentansa vaivaa ja rahan menua.

Ensimmääseksi ajatellahan vaikka eläänlääkäriä, kunnaneläänlääkäriä ny heti. Niitähän me käytetähän harva se päivä. Mitäs ne tekis? Lisättääskö harrastehevoosten määrää ultimaattisesti? Vai korvattaasko ne puuttuvat tuotanto eläämet lemmikkipossuulla, minisioolla ja pupuulla. Tuskin sitä Suomehen määräänsä enempää pieneläänlääkäriä tarvitahan, johonaki se toppi niirenki määrälle tulis. Voitaas heti leikata koulutuspaikkoja vaikka kuinka, ja taas säästettääs. Harmi vain, että sitte niitten tarttis keksiä uus unelmien ammatti ja kilipaalla muusta työstä.

Ja ajatelkaa niitä tarkastuseläänlääkäriä, ne kerkiääs kiertähän kaikki lemmikkieläänpaikat, jokaasen kerros,- ja rivitaloon, ja omakotialuueet.

No sitte meillä käy maitoauto. Rupiaasko ne kulijetusyrittäjät sitte ajahan vaikka vettä paikasta aa paikkahan bee. Tuskin Nestekkää määräänsä enempää polttoainette kulijettaa, että ei sinnekkää kaikki työllistyys.

Teurasautoki käy harva se päivä, tai sille ainaki tuntuu. Ei tarttettaas kuulkaa niitäkää, ei teuraskuskia, ne vois ajaa vaikka postia, ja postin työntekijät vois sitte kilipaalla siitä työstä niiren kans. No sitte ei tarttettaas teurastamojakaa, eikä niiren työntekijöötä. Näilläki Lakeuksilla on tuo Atria aika isoo työllistäjä, mistä niillekki ihimisille työ katteltaas kekkä siäki on? Rupiaasivat hirvenlihoja leikkaahan? Hirvien kaatoluvat on kuulkaa tarkoon kiintiööty, niitei ylimäärääsiä kaareta.

Varastomiehet, trukinkulijettajat, ei käyttyä niis tehtahis, jokka sitä maatalouren tuotetta ei sitte enää tekiskää. Ja taas se kulijetuskalusto joka vie sitä tavaraa niistä etehen päin kärsiis jonkilaasen karon.

Ja ajatelkaa, mitenkä kävis kaikkien EU- tarkastajien? Niillei olis mitää tarkastettavaa? Laitettaasko ne tarkastahan vanhaankotia? Onko mumman ja paapan vaippa vaihrettu tänään tarpeeksi aijoos, ja onko se käännetty kylijeltä kyliljelle oikiahan aikahan, ja onko se kääntö kirijattu vähintänsä kolomehen kertahan paperille.

Entäs se mun tukipaperien täyttäjä? Kunnan maatalousosasto kokonansa,niitä mun vasta käyki surku, ne ei joutuus meirän tanopäiren kans asioohon enää.

Kukas kävis naapurin mumman pihan lykkäämäs talavella puhtahaksi? Hiekoottahan sen, että mumma pääsöö postilaatikolle kaatumatta. Ei muuten kuulu yleesen tienhoiron, killipaalutetun , sellaasen piikkihin.

Näin ehtoolla ei tuo järki oikeen juokse, keksisin näitä kyllä lisää, ku miettiisin, mutta näin aluuksi voitaas lähtiä tästä liikkeelle.

Mäki työllistän tänä ehtoona isännän plättyjen paistos, siinä hommas se menöö viä monta vuotta.

1 kommentti: