Sivut

perjantai 5. syyskuuta 2014

Vapaa-aika, mitä se on?


Vapaa-aika maatilalla, mitä son? Onko sitä?
Mulla nääs oli tänään lomaa-aamu, kävin kuinteki keräämäs hyvä emäntä-pistehet kotia ja lypsähän yhyren potkurin lomittajalla ja työntekijälle. Eka oli ollu sitä mieltä, että sitoli kaltoon kohoreltu, ku lomittaja oli vahingos sattunu väärähän kylykehen.

Seuraava tämän päivän koko perheen vapaa-ajan suunnitelma on kuulkaa lähtiä NAVETAN avajaasihin. Tuli siinä mielehen, että onkahan mun päässäni jotaki vikaa. Vapaa päivä, vois teherä vaikka mitä, ja mä lähären isännä, kakaran ja työntekijän kans vahtaahan navettaa. Aiva ku en sitä ny kotona näkis tarpeeksi.
No, en näe, mukava mennä kuukkihin  uutehen ja kattelehen ratkaasuja ja minkälaasta uures nautapalatsis on.

Ja tiettekö mikä siä oikiasti on parasta? Näköö niitä "lehemätuttuja", saman henkisiä ihimisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet, samat ongelmat ja murehet. Löytyy kuulkaa palijo juteltavaa.
Meillon tapana käyrä kaiken maailman "lehemäkekkeriis", ny kohta syskyllä on orotettavis Ayrshire-yhyristyksen kemet, ja sinne koetetahan suunnata, kevään syksyyn. Ja jos vaan on muita lehemihin liittyviä juttuja, niin eiku Avensiksen nokka kohti kohoretta.Kyllöä sitä tietysti vähä muutaki pitää olla, kun kantturat. Meillä isäntä tapaa sanua, että mua täytyy välillä vierä vähä tuulettuhun, että mun kans voi elää.
Käyrähän kerran vuotehen Lapis, oman kylän reissulla, viime vuonna hakivat oman tieen päästä kyytihin. Siä ei taas sitte kantturoja ajatella.
Toivees on käytä tänä syksynäki joku pieni reissu iliman lehemiä, mutta saa ny nähärä.Harrastukset on vähä jääny, kaikki liikunta jutut ja muut on pahasti askares aikahan, että niihin ei palijo tuu osallistuttua, eikä tänä kesänä oo ollu mitää tunteen paloa pyörälenkiillekkää. Toivotahan lumista talavia, että voin ulukooluttaa suksiani.
Kuvaamisesta tykkääsin, ja sitä pienis määris harrastan, tosin siihenki sais olla enemmän sitä aikaa.

Kai täs vois toreta, että työ on harrastus ja vapaa-aijan vietto keino. Tarviiko sitä sitte ihimetellä, jos pipo vähä joksus kiristää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti