Sivut

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Suuri Mullin Siirto-Operaatio
Tänään oli se päivä, mihinkä viime viikonloppu puolen toiminta tähtäs, kierrettihin airat Ikkeläjärves, trimmattihin airan aluuset, kiristettihin langat. Koetettihin juntata paaluja uurestansa paremmin pystyhyn peruskallion päälle.

Siinä miettii, ku koetti ensi kangella teherä reikää, ja sovitti sitä aina uutehen kohtahan, eikä siltikää tahtonu löytyä kivetööntä paikka, että kaikkehen sitä ihiminen ryhtyyki. Keskelle Sikasalon tietä olis varmahan saanu oikeenki hyvin paalut pystyhy, muttei siihen mihinkä olis tarvinnu.

Seuraavaksi varovasti tierustelimme kulijetusyrittäjältä, että olisivakko vapaaehtoosia tulehen vähä isoommalla autolla niitä siirtähän, ettei tartte Terraanon takalootahan koettaa sovittaa yks kerrallansa.

Tänä aamuna tiesin sen päivän olevan, ku silimät ristis, vitutuksen vallas navettahan lompsiin. Se mihinkä aikahan kyyti saapuu oli viä silloon arvootus, arvelin, että aamupäivästä.

Seki selevis, ku tulin tupahan ja sain isännältä jonku järkevän vastauksen, kymmenen mais. Heti pilikahti pienehen mielehen, että Valkama ajaa aina etuaijas. Kaffetta nautiin pöyrän ääres, ku ne soitti yhyreksän mais, että justihin lähärettihin sinne päin.Koko kylänväki oli haalittu kokohon, ja kauhia hyökkäys suunnitelma tehty, että millä ne kolomisenkymmentä elukkaa saarahan autohon. Tänä vuonna ku ei ollu Jallua, joka oli niin kokenu matkaaja, että vei naisensa yhtenä laumana, ku portit avattihin.

Vaatii se vähä hikiä ja muutaman ärräpään, ennenku hiehot siä oli. Varsinki huomasin taas minkätakia mä en niistä mustista tykkää. Ne koetti kyllä mennä sinne autohon, mutta ovella ne tuli toisihin ajatuksihin ja pyörsi takaasi ja toivat sitte kaikki muukki mukanansa. Ja viimeesänä sinne tarttiki sitte tunkia Lakota, vaikka se olli ensimmääsenäki menos.

Kyllä mä ajattelin siinä, ku niitä työnnettihin perse silimä tuumaa pitkällä ja koetettihin sihistä ja antaa uskon vahavistusta äänimerkiillä niin, etä kitarisat lepatti, että eikähän tähänki mitää muuta keinua olis. Takamarkin mullit olis voinu vierä sinne vain eres kävelemällä, kaikki 11 olis tullu ku kyöhän taloon porsahat jonos peräs ja vähä ammunu mennessänsä.

Perillä meni aiva hyvin, ainuastansa yks tuli langoosta läpi ja meni viä samasta rei'ästä takaasinki.

Päivän hyvä työ on tehty. Ainut, että ne pitää saara syksyllä takaasin...

1 kommentti:

  1. Kyllä suijjuu :D kyl iha kommiiaa mullikka :'D

    Meethä liittymmää lukkiijaksi mun leheemä bloggiin?

    https://aamulypsy.blogspot.com

    VastaaPoista