Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tuulen tuomia ajatuksia
Seison pellon reunalla, tuuli puhaltaa selijän takaa. Hyvä ku lakki pääs pysyy, ruoho lainehtii tuulen mukana. Aitaa tarttis teherä, jatkan seisomista, ja kattomista. Käänny takaasin kotua kohti, kai sen toistekki ehtii.

Ei tuuli vieny mukanansan emännän ajatuksia, tuonu mukanansa sitä parempaa tuulta. Puhaltanu murheeta mäkehen, suoraa Pallonevalla asti, ja siitä etehen päin. Sinne ne jäi kiertähän mielen syöveriihin, vaivaamahan ajatuksia ja väsynyttä ruumista.

Sitä toivoo siinä pellon reunalla seistessänsä, että huominen näyttääs mukavammalle, ku kattoo sitä uuren kevään ja kesän satua. Mutta ensimmääsenä tuli miekehen, että mistähän tämänki vuoren taas saarahan rehu riittähän, ku tartti niin palijo kyntää mulloksella, ettei mee pysyvihin nurmihin, varsinkaa vuokratut maat. Syötetähänkö lehemille ens talavena mitä, kerätähänkö kuusen hakoja, että saavat jostaki mahansa täytehen.

Teherähänkö vilijat kaikki rehuksi, että ne jollaki saa hilijaaseksi, etteivät näläkää huura. Varsinkaa, ku ei tuo nurmi näytä niin kauhiasti kasvavan tällääses kituuses kevähäs, ainaases satehes, ja justihin yli kymmenes astehes. Sanototahanko syksyllä, että tyhyjästä on kuulkaa paha nyhyjästä ja turvat tukkohon, son siinä mitä syörä on. Pahanojako syötän?

Saarahanko niitäkää kerätty jos tämä sää jatkuu? Jääkö neki peltohon ja keväällä koetetahan jollaki koholia kuivikkehiksi rapamaalta, että uus heinä sieltä lähtis matkahan, jos ny sen ny eres sinne jollaki saa tänä vuonna sotkettua.

Miksei se tuuli vieny mukanansa raha huolia, ja muresta siitä koska sitä vähäästä rahaa tuloo tilille. Miksei kellää oo meillä valamihiksi tieros olevia maksupäiviä, että voisit joskus suunnitella jotaki, aina voi niitä ylempi taho siirtää. Sanua, että nyt on koko Suomi maksatus kiellos, ku me tarkastetahan, ja sitte viä tarkastetahan tarkastajien työt. Maksa siinä, sovi siinä.

Ja sitäki mä ihimettelen, että tietotekniikan ja sähköösen liikentehen aikana, rahan siirto toisesta pankista kestää vaikka kuinka saatanan kauan. Tiät, että rahat on lähteny, mutta siä on e on bitti avaruures, olemattomis ja saavuttamattomis. Orottelet ja käyt syynäämäs, ei kuulkaa tullu meirän pankin tiliille tänäänkää. Tuntuu käsittämättömältä sellaanenki.

Mietiin viimeestä maitotili kuittiaki, taitaa se olla niinku lehti kirijootti, että lypsäjän mielentila vaikuttaa lehemien tuotoksihin. Senkö takia niillon maitohanat kii, ku lypsäjälläki on vähä hanat kii, ja tappio mieliala. Vähentävätä ja supistavat neki, ku kaikki muukki supistaa ja vähentää.

Siä ne makaavat pyöriät kylijet heinästä eroottuen, viattomiahan ne on siihen, että minä oon epäonnistuja, enkä saa asiiota runnaahan, niinku tarttis. Makaavat, märehtivät ja nauttivat tuulesta.

Tuuloo saretta. Vaihteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti