Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kulkusten kilinää
Sitä lehemää siementäes toivehan on yleensä, että hänessä olokohon ja lehemä vasikka tulukohon. Ainaki ku sinne uumenihin laitat omaa rotuansa menehen. Liharotu siemennyksestä taas sitte sais tulla sonni.

Ai minkä takia? No siksi, että niillä on paree lihan hinta, ja jo välistysvasikkana niistä saa enemmän, jos sinne ne laittaa.

Jokku on ny päättäny täyttää joka kolokan ranssillansa, ja pitää sonnitki itte. Kauhia rahan kiilto silimis, minkä niistä saa sitte 300 lihakilon saavuttanehina mölliinä.Tosin ne ei aiva yhyres kullin luikahukses siihen painohon kasva, eikä iliman evästä, laarukasta ja määrällisesti palijo. Ja pitävät perkelehen viä huolenki, että heitä ei unohret (Lakupekka huutaa aina, ku se näköö jonku "Hei, moon tää, toisikko ruokaa, varmuuren vuoksi")

No asiasta joulupukkihin, meillon menos niin sanottu poikimaruuhka. Ja se on laittanu kulukuset kilikkaalehen meirän mäellä. Sonnia pukkaa tulehen tuutin täyreltä. On tullu seksatusta sonnia, kiitos vaan, olisin sen lehemääsenki Ikikukasta huolinu. Nimiki oli vasikalle jo mietittynä; Muoviruusu. Tulipa sitte Makkara, ku vitutti niin, ja sitähän siitä loppu peliis tuloo. Atrian käristettä tai balkkania.

Iltarusko onnistuu eileen poikimahan sen lehemääsen, niin tottahan se oli jo valamihiksi hengetöön. Teki mieli lykätä takaasin, oli niin paha mieli, ku kattelin sitä laron laattialla. Komiaa ruskiaa, isua, pitkä jalakaasta, torella raamikasta Centuryläästä. Kyllä solis mulle hengiski kelevannu, varsinki, ku Iltarusko rykääsi viä kannukonehen kannun täytehen maitua ekahan lypsyhyn.

Ehtoolla Enttententten rupes näyttähän poikivalle. Lima valuu ja peräpää olli muutenki torella löysä, sitä ku vähä tökkäs puoli lehemää hyllyy. Lihakset oli löystyny, valamistunu tulevahan.
Yöllä soli kiitettävästi ensi karaannu sieltä poikimakarsinasta. Laittanu pihaton sisustuksen uutehen järijestyksehen, kaarellu joka säkki kasan, purkanu vasikkapiian suojan, ja kävelly niiren finnfoamien päältä.

Ja aamun saldona oliki sitte sonni. Torella isoo ja komia. Mennentullen.

Maailma on miesten.Vissihin se on sitte se vuosi, että suurin osa poikimisista tuottaa ne munat. 

Pääsiäästä orottelles.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti