Sivut

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ei nimi miestä pahenna


Ootteko miettiny mikä työmaa on lehemien nimien keksimises. Joo, ja oikiasti Suomenmaas jokaasella lehemällä, joka tarkkaaluhun kuuluu on oma nimi, eikä ne oo vain korvanumeroolla 1234. 

Ja se nimen keksiminen voi kuulkaa olla välillä sellaasta tairetta, että siitä on oksat pois, ja viä pala larvaaki. Mikä tahansa nimi ei kelepaa, toiset on teheny siitä kyllä sanan varsinaases merkitykses tairetta, tietää hyvin justihin lehemäsuvut, kuka kenenkäki vasikka on, ku on käytetty sitä aikaa ja viittimystä siihen miettimisehen. Nimet menöö omaa linijaansa, heti arvaat miston kyse.

Kyllä se meilläki vähä tahtoo niin olla, onhan siä jotaka harhalaukauksia niiski, mutta sanotahanko näin, että silloon on ollu pakko vaihtaa suuntaa nimiämises, ku muuten menis suuren suvun lehemien nimet liian yks totiseksi. 

Toisilla ne nimet on tosi hienoja, oikeen ulukomaan kieltäki ja mikäs siinä. Me ollahan isännän kans vain niin junttia, että ollahan koetettu pysytellä täs kotimaases, että kielitaipuu ja tierettääski viä mitä se maharollisesti tarkoottaa se nimi.

Toisilla lehemillä se nimi on vähä viä ennekki. Että kannattaa miettiä miksi nimiää senki takia. Kotonani oli Paituli niminen lehemä, en oo ikinä nähyny niin eripariista koottua kantturaa, mitä Paituli parka oli. Rattoa sia siementää urakalla joka kerta, että sen sai tiineheksi. Ja on meillä ollu Jakorasia niminen hiehoki, jolla ei ollu toimivia munasarijoja. 


Rutun ensimmäänen vasikka oli Tyllerö, joten seuraavasta tehtihin sitte Ipana, ja Ipanalla on Kakara. Rutun seuraava lehemävasikka onki sitte sarijasta poiketen Janojuoma, son syntyny sunnuntai aamuna ja mulla oli justihin baarista kotiutunehia nuoria miehia poi'itus apuna, ja ne tarijooli mullekki lonkeroa janojuomaksi, joten vasikasta tuli sitte Janojuoma

Salennon Help Mellä on tyttäret Kiss Me ja Love Me. Sen verran meki tuota enklantia tajutahan, että tieretähän mitä ne tarkoottaa. 

Joulupäivä poikii eileen kotitarve Sonni Jalopenosta, vasikka sai alakunsa siitä, että sonni muutti karsinaa sitä mukaa, mihinä p****u parahelle haisi, ja näin syntyy sitte Lakson Muuttopäivä. 

Electric teköö sähköhön liittyviä vasikoota, tai no, ne mitenkää sähköösiä oo liikkeessänsä, torella rauhallisia otuksia, mutta sillon tyttäret Jännite, Käämi ja Laturi. 

Ilona on Missin vasikka, ja Missillä on nuota naisen nimisiä, niinhän se Ilonaki on, mutta sitte Ilona on myös Seinäjokinen juottola, joten Ilonalla on puolestansa Kantri ja Liesu, mikkä on kans kuppiloja.

Vasikan nimen miettimisehen käytetähän varmahan meirän taloos enemmän aikaa, mitä ikinä meni siihen, ku omalle mukulalle keksittihin nimiä. Soli hyvinki yksin kertaasta hommaa, toisin ku tämä. Sitä nimiä pitää pyöritellä kielellä, makustella, miettiä voinko mä oikiasti lypsää tuon nimistä lehemää, vai saako siitä näppyjä jos sillä on aiva vääränlaanen nimi.

Ei soo yksin kertaasta, lehemänkää nimiäminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti