Sivut

tiistai 20. tammikuuta 2015

Ruoka on halapaa

Taas kattellu täs näitä uusia uutisia leheristä ja netin syöveriistä. Kuinka kauppa on ny luvannu laskia ruuan hintoja. Kuulkaa ei siinä mitää, oikeen hyvä irea. Kyllä mustaki on kiva ostaa halapaa ruokaa. En tosin oo käyny siä elintarvikeliikkehes kattomas, etä onko näin oikiasti käyny ja palijoko ne hinnat on laskenu.

Uutiset on kyllä tosin antanu ymmärtää, että ei se kauppa aio omasta katteestansa leikata. No, emmä siihen kyllä uskonukkaa. Kuka ny niin hulluolis, että suostuus pienempihin katteesihin. Tarviihan sinne tilille rahaa tulla, millä laskut maksetahan ja kaikki muukki toimintahan liittyvät kulut.

Tänään oli sitte rarios jo joku neropatti sanonu, että tuottajien hinnasta se olis oikeen leikata, ne saa muutenki niin palijo maataloustukia.

Tiettekö te minkä takia niitä tukia maksetahan? Eipä sitä tietysti sillälailla oo toitotettu medias, mitä näitä muita juttuja. Son sitä varte, että ruoka kaupas olis halapaa, son tukia sille ruuan ostajalle, se ei vain näe niiren tilillä se raha, mutta sillä piretähän hintoja alahalla, että se ruoka olis halapaa.

Päivän uutiset sai kyllä sellaasen mielen, että minen tähän kökkähän enää halua osallistua. On sen verran leikattu ny viime aikoona, että mäki leikkaan kohta tuotannon minimihin. Lopetan kokonansa, kannattamattomana, son kohta se munki palakka leikattu, että muut saa enemmän. Harvella sitä tuloo ilimootuksia, että ens vuonna emme maksa kaikkia sun palakkaas, saat vain osan, maksamme ku jaksamme. Tai ,että leikkasimme ny huomisesta alakaen sun tilipussistas tämän verran, koeta pärijätä, vaikka kulut juoksooki samallalailla.

Kullolis kuulkaa liitot barrikaadiilla, siä pomot huutelis lakkua, ja tukilakkua. Mitä teköö maanvilijelijä? Menöö aamulla taas sinne navettahan, vääntää itkun siihen lehemän kylykehen ja jatkaa hommiansa. Väsymys painaa ja laskut aharistaa, mutta jatkettava on, tuskin näitä tiloja kukaa haluaa tällääsenä aikana ostaakkaa, ja ruveta yrittähän. Seittemän vuoren aikana on kuulkaa aika suuri luuta lakaassu täs maas. Muutoksia on tullu, eikä torellakaa parempahan päin.

Moon vähä sitä mieltä, että ruoka on halapaa niin kauan, ku sitä rahalla saa. Jos siitä täytyy jollaki muulla tavaralla ruveta maksahan, niin sitte voin miettiä sen hintaa uurestansa.

Tapa maajussi päivässä, eikö se oo ennenki ollu mottona?


1 kommentti:

  1. Hyvä kirjoitus. Aletaan olemaan asian ytimessa.

    Pelkään, että kohta Suomessa ei ole enää omaa ruuantuotantoa, ja kun siihen havahdutaan on jo myöhä. Onneksi Brassit tuottaa meille halpaa lihaa sen jälkeen. :P

    Musta ruoka on liian halpaa, sitä ei arvosteta juuri ollenkaan kun se on puoli-ilmaista!

    VastaaPoista