Sivut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Vapaa päivä

Vapaa päivä tieros, lomittaja aamulla ja ehtoolla, ei tartte navettahan. Saat maata aamulla ruoto oikoosena sängys vaikka kuinkä myöhälle. Ei tarvitte herätä ennen sian pieremää, saa kääntää kylykiä siihen aikahan mihinkä tavallisesti kömpii sängyn lämmöstä ylähä.

Heräät aamulla, kello soi. Kuka helevetti on unohtanu poistaa herätyksen. Huomaat siinä samalla, että ei muuten oikiastansa yhtää nukutakkaa, suunnittelet jo siirtyväs olohuoneesehen kattohon televisioita, aiva ku sieltä viiren mais mitää tulis.

Puhelin hälyyttää, tekstiviesti tuli, hyvin ne lomittajakki emännät ja isännät tietää, että jos en ei hereellä oo, nin herää varmasti pienimpähänki ripsahruksehen. Kaivat puhelimen pöyrältä, ja tihirustat ruutua. Ilta on poikinu, kysytähän ohojeeta, mitä se tarttoo suorituksen pääätteheksi. Sivulausees mainitahan, että turvekki on loppu.

Voi helvetinperkele, meet herättähän isäntääki, kiukus ittehes, että et muistanu ehtoolla jo sanua, että hae sitä turvetta, vaikka kuinka kattelit sitä huvennutta kasaa siä laros, ku päivällä jo kävit sitä lehemää kattomas, josko se lisääntyys.

Saat sen ajettua ylähä ja navettahan. No, ny ei väsytä sitäkää vähää. Hakkaat tyynyä, ja koetat puristää silimiä kiinni tiukemmin. Yhtäkkiä mielehen pulupahtaa, että kummankahan vasikan se Ilta oikeen tekikää. Koetat olla ajattelematta sitä, miettiä unettavia asioota. Mielehen tuloo kirijanpito, ja koskahan se mahtaa olla valamis, tulookko mätkyjä vai saarahanko vähän takaasi, tulooko Alvia vai pitääkö maksaa. Näitä ajatelles vaivut horteesehen.

Heräät myöhemmin, sekaasin, ku seinä kello, ku et yleensä nuku näin myöhälle. Kurkku kaipaa kaffia, mustaa ja kuumaa, että saat silimät auki ja ittes sille tolalle, että pääset liikenteesehen.

Vapaapäivänä ei oikeen saa mitää aikaaseksi, en ainakaa minä. Menöö koko päivä vähä hörvehties, hönhäällles, tuskaallees, että mitä tekis, viittiskö teherä mitää, vai olisko tekemättä mitää, vai lähtiskö kylähän vai olisko vain kotona. Son oikeen vain päivä, suunnitelmien päivä, päivä iliman päämääriä.

Lehemä se on mikä naisen tiellä pitää, ja päivän järijestykses.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti