Sivut

torstai 16. lokakuuta 2014

Kuka suojelisi tuottajaa?

Siinäpä kysymys. Joskus päläkähtänyt pienen ihmisene mieleen, kun uutisia lukee, selaa uusia säädöksiä, mitä kirjekaupalla tulee postilootaan. Maaseudun tulevaisuuden uutisia lukee.
Välillä tuntuu, että kukaan ei voi pysyä mukana kaikistä sääröksistä, velevollisuuksista ja muista mitä meillä on.

Eläämillä on omat suojelujärijestöt, ne on hyvin esillä kaikis medioos. Onm Animaliaa, Oikeutta Eläimille, Sey:tä ja mitä niitä onkaa. Täytyy sanua, että en aiva varmahan oo kärryyllä kaikista.

Osa niistä käy salaa kuvaamas ihimisten tuotantotiloos, yöllä, toisten koris. Ja mitä ne siitä saa? Kauhian kohun medias. Syytöksiä tuottajalle, hyi sua, kuinka sä nuon teet, mikset tee toisin, huono ihiminen.

Tai nämä tarkastukset, pelto ja eläänpuolella. Siinä mennähän mittanauhan kans pellon reunaa, sulla kuule kasvaa ny tuos tuo pajupuska, se vie sun pellostas aiva varmasti vaikka kuinka palijo tilaa. Mikset oo ilimoottanu sitä meilleä. Hyi sua.
 Joksus mä oon kyllä ajatelllu, ku ollahan niitä peltopintaa-aloja plarattu, että onkahan ne kutistunu satees sinä vuonna ku tää oli se kauhia tuluva? Jos ne kerran on  mitattu ja digitootu jonku kokoosiksi, niin mihinkä ne aarit on vuosien varrella karonnu?


Tai ne korvamerkki tarkastukset. Oli sulla sitte sata lehemää tai kymmenen, niin saman verran saa merkkiä puuttua. Ihimeellistä, luulis, että solis vaikka joku prosentti osuus eläänmäärähän suhteutettunu. Se kolome on mun mielestä kymmenstä aika monta, mutta siitä sarasta vähä niinku kärpääsen paska valtameres. Toiseksensa, välistä on muuten hengen vaarallista mennä niitä merkkiä kiinnittähän. Tekis mieli laittaa ne kuuluusat jääkiekko varustehet niskahan, onneksi mullei viä oo ollu sonnia mille niitä tarttis rustata.

Ja sitte se, jos sollu on sattunu joku fiba tai jollaki muulla on sattunu virhe sun asiooren kans, niin soot aina itte syyllinen. Sullon velevollisuus toristaa, että miksi tein näin, miksi olin huono ihminen, miksi en tienny, ymmärtäny, osannu tai miksi olit yksinkertaasesti näin tyhymä.

Hohhoijaa, unelma ammattti, eikö? Kuka suojelis tuottajaa? Kas siinäpä kysymys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti