Sivut

perjantai 26. joulukuuta 2014

Pitkät pyhät


Joulunpyhät... Oikeen ilon ja riemun, rauhan ja rakkauden aika. 

Njääh, se sen kummempaa aikaa oo lehemällisellä, ku mikää muukaa. Ei voinu tiistaina sanua ehtoolla kantturoollensa, että mä tuun ens maanantaina vasta, ja valituksia ei oteta vastahan. Son muillaki työlääsillä silloon seuraava työpäivä, jos ei ny vuorotyös satu olehen. 

Samallalailla sitä piti aatto aamunaki sinne lehemän tuoksuhun mennä, kova oli suunnitelma, että mennähän oikeen varahin. Siinä me silimät ristis istuttuhin isännän velijen kans kaffipöyräs, ja koetettihin ropata ittiämme kovahan iskuhun askarehia varte. Oltihin sentäs erellis ehtoona tehty vähä pankkohon, ettei ny aiva joka heinänkortta tarvinnu kääntää asian etehen.

Kauhialle kiirehelle kolattihin, ja ajattehin ritilät, Make kuivitteli ensimmääset ja  mä rupesin lypsähän. Kiiruhulla tupahan, kiiruhulla suihkuhun, kiiruhulla kuusta koristelehen, ja kiiruhulla sitte kyläälehen ja syömähän, ku ehtoolla oli sitte taas kiirus navettahan. Ja navetasta kiirus tupahan, ja laittahan ehtoo valamihiksi joulupukkia varte. 

Kyllä kuulosti taas niin rauhalliselle ja ihanalle, varsinki näin jälikihin päin, ku asiaa ajatteloo. Ku sait pukin, ja vierehat pihalle kaffien jäläkihin saiki sitte mennä maata, että pääsöö aamulla kiiruhusti taas askarehille.

Siinä oikeen ajatteli, että kyllä nämä juhulapyhät sitte on kivoja, onneksi näitei oo tämän enempää, menis viä ressin puolelle koko homma. 


Lehemät ei varmahan siitä joulusta niin tiä, niiren elämä koetettihin pitää, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta normaalina. Eileen ne pääsi joulun kuniaksi möyrihin pihalle talaven ensimmääsihin pakkaasihin, ja niiren samojen pakkaasten kuniaksi onnistuttihin jääryttähän muutama kuppiki, ku rehuja vaihrettihin. 

Seminologipalveluki on meillä toiminu, vaikka kilipaaleva firma viestin laittooki, että joulupäivänä ei siemennetä, meillä siemennettihin. Siinä oliski mulle lahajaa, yhyreksän kuukautta jäläki kätehen, lehemä vasikka Erwinistä. 

Suunnakkaa siis ajatukset kohti uutta vuotta ja uutta joulua, jos sitä rupiaas ajattelehen jo ny, aharistaako ne joulunpuhät vähemmän. Pakkaa olehen silloon viä kovee kiirus, ku yleensä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti